SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkalarının evladı yetim kalmasın diye kızını yetim bıraktı

Cemal Süreya’nın çok güzel bir sözü vardır; konuşmuyor, anlatmıyor diye hissetmiyor sanmayın kimisi içine atar çığlıklarını. O gün tarih 6 Eylül 2020’yi gösterdiğinde şehit Serdar Aslan’ın eşi Rukiye “Ağlamayacağım senin için dik duracağım” demişti. Başkalarının evladı yetim kalmasın diye, kendi evladını yetim bırakan ve kokusuna doyamadığı kızını bu vatan toprağına emanet ederek şehit olan bir kahramanın hikayesi...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2022 02:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2022 02:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Başkalarının evladı yetim kalmasın diye kızını yetim bıraktı

Şehit piyade uzman onbaşı Serdar Aslan 17 Aralık 1992’de Gaziantep’te doğdu. Evli ve 3 yaşında bir kızı olan şehidimizin annesinin adı Cemile, babasının adı Reşat’tır. 6 Eylül 2020 yılında Barış Pınarı Harekatında hain bir pusuda vurularak şehit olmuştur. Şimdi şehidimizi daha da yakından tanıyalım.

BİZE ŞEHİDİMİZDEN BİRAZ BAHSEDER MİSİNİZ?

Abim şehit düştüğünde 27 yaşındaydı, çok sevecen biriydi. Aynı zamanda içine kapanık biri yani fazla göremezdik, sürekli görevdeydi. Kızını çok severdi, en büyük zamanını ona ayırmak isterdi. Futbol tutkusu vardı ve küçüklükten beri askerliği severdi. Kazanınca çok mutlu olmuştu. Harekatlara katılınca ve arkadaşları şehit düşünce çok zor zamanlar geçirir bize ve eşine bile anlatamazdı neler yaşadığını.

Kızını imkan olduğunda her gün görüntülü arardı. Son izne geldiğinde bambaşka biriydi. Bilmiyorum herkese sevdiğini belli ederdi konuşurdu ve kız kardeşime askeri sınav için yardım ederdi. Son izinden 1 ay sonra acı haberi geldi. Bir hafta geçti kızı “babam” niye aramıyor demişti. Acının verdiği tebessümdü sadece yanında vurulan arkadaşına eşine ve kızına sürpriz yapacağını söylemişti.

ŞEHİT SERDAR ASLAN HANGİ OPERASYONDA NASIL ŞEHİT OLMUŞTU?

Barış Pınarı Harekatında İdlip’te görevliydi abim. Olay: bir silah arkadaşıyla yemek yemeye giderken düzenlenen suikast sonucu 7 kurşun ile şehit edildi. Abimin yanındaki silah arkadaşı da hafif yaralandı.

ŞEHİT HABERİNİ İLK KİM ALDI?

6 Eylül Pazar günüydü. Hepimiz evdeydik. Olay saat 1 civarı yaşanmış bize şehit haberi akşamüstü saat 5-6 gibi verdiler. Kapıda sivil polisler vardı, biz anlayamadık neden olduğunu. Sonrasında işte kapı çaldı. Ambulansı komutanı görünce bir donduk. Sonra kapıya çıktık.  Babamın tek cümlesi bu olmuştu; “hangi oğlum şehit oldu ”dedi. Sonrasında bayılmışız ve gecesinde abim annemle konuşmuştu. Sonra öğlen 12 de kızıyla görüntülü konuşmuş. Sonra arkadaşı ile silahsız şekilde markete doğru gidiyorlar. Arkasında bir araba abim fark ediyor arkadaşına işte bir şey var dercesine “gidelim” diyor. Arkadaşı, “yok ne olacak” diyor. Sonra markete girmişler, arabadakiler çıkıp birden saldırı yapmışlar. İlk vurulan abimin arkadaşı oluyor. Abim de silahsız diye oradaki sandalyelerle kendini korumaya çalışmış ve 6 kurşunla vurulup yere yığılıyor. Bir saat boyunca yaşamış sonra da şehit düşmüş arkadaşı da kurtuldu.

MESLEKTEKİ GÖREVİ NEYDİ?

Benim abim keskin nişancıydı.

ŞEHİDİMİZ İLE EN SON NE ZAMAN KONUŞTUNUZ, AİLESİ İLE SON KONUŞMASI NASILDI?

Son konuşmamız ailem le birlikteydi. Sanki şehit olacağının haberi varmış gibi gece 3 e kadar konuştuk. Bizden sonra annemlerle 3 saat konuşmuştu ve son konuşma olarak şehadetten 1 saat önce diğer komutan abimle konuştu. Abim ile son konuşması da hep dikkat etmesini ve çelik yeleği giymesini istemiş.  Sürekli dikkat etmesini istemiş. Normalde abim 12 den sonra bizi hiç aramaz ama son günde 3 e kadar konuştuk sanki haberi varmış gibiydi.

ASKERLİK DIŞINDA BAŞKA BİR MESLEK HİÇ DÜŞÜNDÜ MÜ?

Bilgisayar mühendisliği. Ama hep düşündüğü meslek askerlikten sonra uzmanlık sınavlarına girip askerlik sevdasını sürdürmekti.

BAŞKA BİR HAYALİ VEYA HEDEFİ VARMIYDI?

Küçüklükten beri asker olma hayaliyle büyüdü ve hayalini gerçekleştirmek için çaba sarf edip ulaştı.

ONUNLA BİR ANINIZI ANLATIR MISINIZ?

Abim her İzine geldiği zaman beni alıp hep gezmeye giderdik, sürekli benimle oyun oynamayı çok severdi, birlikte sohbet ederdik.

AİLESİ OLARAK SİZLER VE EŞİ BU SÜRECİ NASIL ATLATTINIZ?

Çok zor bir süreç geçti atlatamadık bir türlü. 6 ay falan annemler çok kötü zamanlardan geçtik. Bayramlarımız artık sessiz ve durgun geçer. Her gülüşümüz yarım kalır, daha çok şeyi atlattık sayılmaz.

ŞEHİDİMİZ BOŞ ZAMANLARINDA NE YAPMAYI SEVERDİ?

Kızını ailesini görüntülü arardı saatlerce konuşup boş zamanlarını böyle geçirirdi kızına da her zaman “gülüm” diye hitap ederdi. Sıla Gençoğlu’nun şarkılarını çok severdi, her zaman onun şarkılarını mırıldanırdı.

SON OLARAK EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?

Ruhu şad olsun abimin hakkını helal etsin mahşerde kavuşmak dileğiyle inşallah.

Tuba Ergin

Tubaergin08@gmail.com

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.