SON DAKİKA
Hava Durumu

BELGESEL SERİSİ 2

Geçen hafta başladığımız belgesel önerilerine devam edelim

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2022 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2022 10:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
BELGESEL SERİSİ 2

TELL ME WHO I AM. Geçirdiği kaza sonucunda hafızasını kaybeden Alex’in ikizi Marcus sayesinde kendini bulma hikayesinin anlatıldığı, finalinde “bu gerçek olamaz, lütfen kurgu olsun.” dedirten sarsıcı belgesel. İzledikten sonra “bir anne evlatlarına bunu nasıl yapar?” sorusu günlerce kafamda dönmüştü.

ONE OF US. Yahudi Hasidik cemaatinden üç gencin uğradıkları taciz ve baskı sonucu cemaatlerinden ayrılma ve dışlanma serüveni. Hasidikler dışarıya kapalı son derece bağnaz kuralları olan, teknoloji kullanmayan, baskıcı bir topluluk. İzleyince “hangi din ya da topluluk olursa olsun bağnazlığın ve yobazlığın tohumu bir” dediğim belgesel.

WILD WILD COUNTRY. Hintli guru olarak tanınan Osho’nun kurduğu topluluğa ait yer yer tanıdık esintiler, inancın kurumsallaşması halindeki sonuçları barındıran etkileyici belgesel. Bitince “Osho hiçbir şeydir Sheela her şeydir.” demiştim. Ya da “her Osho’nun ardında bir Sheela vardır” da diyebiliriz.

THE ZEITGEIST 1- ADDENDUM.  Üçlemenin ilk ikisini izledim. Eski ve yeni ahit, din, para, 2011 saldırısı, Venüs Projesi, komplo teorileri, yeni teknolojiler gibi konuları ele alan belgeseller oldukça bilgilendirici ve de çokça sorgulayıcı. Addendum’un finalinde “bulduğunuz çözüm bu mu?” diyerek hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim. İzleyen arkadaşlarla hakkında uzun uzun konuşmak istediğim belgesellerdendir.

Şimdiden keyifli seyirler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.