SON DAKİKA
Hava Durumu

Sen bir kere gittin, ben ise seni her gün uğurluyorum

Eskimeyecek içimde sana ait ne varsa, Eskimeyecek anılarımız, ve biliyorum aradan yıllar geçse bile ben seni asla unutmayacağım...

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2023 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2023 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Sen bir kere gittin, ben ise seni her gün uğurluyorum

Bu hafta Irak’ın kuzeyinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan’ın hayat hikayesini aktaracağız.

Eşi ile yaptığımız röportajla şehidimizi daha yakından tanıyalım.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ HARUN ÇALIŞKAN KİMDİR?

Harun Çalışkan 05.04.1992 yılında Samsun’da doğdu. İki kardeş olan şehidimizin babasının adı Recep, annesinin adı Şehri’dir. 

Harun Çalışkan ilk ve orta öğrenimini Samsun İlk adım İlyas köy okulunda okumuştur. Lise eğitimini ilk başta Havza ticaret meslek lisesinde, daha sonra da ulaşım sıkıntısından dolayı Samsun ticaret meslek lisesine geçiş yaparak bitirdi. Üniversite öğrenimini Bafra da muhasebe olarak bitirdi. Okulu bitirdikten sonra vatani görevini yerine getirmek için Şanlıurfa'ya gitti. Askerlikten sonra birçok özel sektör de işe girdi. Daha sonra da asker olmaya karar verip uzmanlık sınavlarına girerek başarılı oldu. 25.08.2019 yılında eşi Dilek Çalışkan ile evlendi ve Gülistan Miray adında bir kızları oldu.

KISACIK ÖMRÜNDE BANA CENNETİ YAŞATTI 

Benim eşimi kelimelerle anlatmam mümkün değil, o kadar güzel yürekli o kadar merhametiydi ki... Harun dışardan bakıldığında sinirli, asabi, sert duruşluydu. Herkes ailesi bile bunu hep böyle kabul etmişlerdi ama biz evlendikten sonra bana anlatılan gibi bir Harun görmedim hiç. Sevgisini hep içinde yaşayan biriydi. Herkese karşı merhametli davranırdı dışardan öyle gözükmese de bana karşı hep güler yüzlüydü. Çocukları çok severdi mesela hele ki kız çocuklarını.. Biz tanıştığımızda böyle nişan konuları açıldığında “evlendiğimiz zaman bir kızımız olursa ismini Gülistan Miray koyalım Gülistan cennetteki Gül bahçesi Miray da ayın en parlak dönemi” demişti.  Anlatamayacağım kadar çok güzel bir insandı benim eşim kısacık ömründe bana cenneti yaşattı... 

NASIL ŞEHİT OLDU?

28 ekim 2021 de kuzey Irak’ta EYP'nin patlaması sonucu şehit oldu biz saat 12:28 de görüntülü konuşmuştuk 1 buçuk gibi şehit düşmüş bana 16:41 de şehit haber geldi.

ÖLÜM ALLAH’IN EMRİ

İki aylık hamileydim, O gün benim iğnem vardı düşük tehlikesi için, Harun konuşmak için kapattırmamıştı öğlenden sonra gidersin konuşalım dedi. O günde yarım gün çalışıyor sağlık ocağı unutmuşum gittim geldim işte bir hemşire var o gelecekti eve bana iğne yapmak için evde tek başımayım kapı çaldı üst katta bizim Mehmet amca vardı “kızım evde kim var” bende “tek ben varım” dedim. Babamı sordu bende köyde olduğunu söyledim aslında evde kimin olup olmadığını kontrol etmeye muhtar gelecekti ben şüphelenirim diye Mehmet amca kontrol etti. Sonra tekrar kapı çaldı, birkaç kişi gelmişti. Dedim “neden geldiniz” onlar da bana Harun’un kaza yaptığını söylediler. Ben “Harun’a bir şey mi oldu” dedim içlerinden biri kalkıp “ölüm Allah’ın emri başın sağ olsun aramak istediğin biri varsa ara ”dedi. Ve ben çok kötü bir şekilde aldım haberi...

ALLAH BENİM ÖMRÜMDEN ALSIN SANA VERSİN

Son zamanlarda şehitlikten çok bahsediyordu. Hatta son izine geldiğinde, “bana bir şey olursa yeniden evlenir misin?” demişti. Bende “hayır” demiştim. Daha sonra da “annenlere mi gidersin yoksa bizimkilerle mi kalırsın” sürekli böyle sorular soruyordu. Aslında bende hissetmiştim, şehit olmadan üç gün önce son göreve gittiğinde “ben korkuyorum kendine çok dikkat et, Sana bir şey olursa ben ne yaparım Allah benim ömrümden alsın sana versin beni senden sonraya bırakmasın” demişim. O da “sus öyle deme, daha bebeğimizle uzun günlerimiz var” demişti. Eşim şehit olduğunda iki aylık hamileydim, ve Harun şehit olmadan önce kızımız Miray’ın kalp atışlarını dinlemişti altı gün sonra da şehit düştü.

BEBEĞİMİZE ÇOK İYİ BAK

“seni ve bebeğimizi çok seviyorum siz benim her şeyimsiniz” sürekli bunları söylüyordu son zamanlarda. Son konuşmamızda “bebeğimize çok iyi bak, doktor ne derse onu yap” demişti. Her hayali Miray üzerineydi çoğunlukla. Tayin’ini isteyip beni Yanına alacaktı. Hep hasrettik birbirimize, hep “az kaldı bitecek artık hep beraber olacağız” derdi.

BİRBİRİMİZE DOYAMADIK

Biz çok zaman geçiremedik. Evlendik 12 gün sonra Suriye’ye gitti, 6 ay hiç gelmedi. Sonra geldi 15 gün kaldı tekrar gitti 4-5 ay tekrar göreve. Ara ara gelirdi en son 23 gün kaldı tekrar gitti ve bir daha dönemedi...

EN GÜZEL HASRET

Bir asker ile evlenmenin zorlukları tabii ki var, ama ben hep eşimle gurur duydum. Ayrılığı çok zordu biz konuşmuştuk zaten bunları evlenmeden önce O Suriye’deydi bir süre ayrı kalmak zorunda kalacağız gibi ama İnan insan sevince o geleceği günü beklemek o Kadar güzel bir hasretti ki...

TEK DAYANAĞIM KIZIM OLDU

Bebeğim için ayakta durmak zorundaydım. Çünkü Harun bana bir emanet bırakmıştı. Olaydan sonra psikolojik destek almak istedim ama işe yaramadı daha çok yordu beni. Kısacası benim bu süreçte ayakta kalabilmemin tek sebebi kızım oldu. Atlatmak değil ama kabullenmek diyelim acısı çok ağır ama bir gün kavuşmak umuduna sarılıp bir şekilde hayatımıza devam etmeye çalışıyoruz. Kızımı büyütüp babasına yakışır bir evlat olarak yetiştirmek için de elimden geleni yapacağım Harun da bunu isterdi. 

BİZE EŞİNİZ İLE İLGİLİ BİR RÜYA ANLATIR MISINIZ?

En etkilendiğim rüya annemin bana anlattığı rüyaydı. Harun bir kalabalık içinde onunla bizim aramızda bir perde var elinde de bir tepsi, tepsinin ışığı sadece üstünü gösteriyor ama çok güzel bir ışık var elimdeki tepside şehadet şerbeti var ben içtim bir tanesini de dileğe içireceğim o geldiğinde ben bir daha içeceğim demiş. Ben bu rüyadan çok etkilenmiştim.

EŞİNİZ İLE NASIL TANIŞTINIZ

Eşimin kuzeni ile bir kaç fotoğraf çekinmiştik o da sosyal medya hesabında paylaştı Harun beni ilk orda görmüştü. Aslında akrabayız, ama daha önce ikimiz de birbirimizi görmemiştik yani gördüysek te hatırlamıyoruz. Kız kardeşinin düğününe gelmişti Harun gece saat 1’de de bana yazdı. Tanıyamadım ben aslında o da beni tanımıyor öyle konuşurken akraba olduğumuzu öğrendik. Benim annem Harun’a kız bakıyordu onu evlendireceklerdi. Harun da bana “Dilek annene söyle, bana kız aramasın ne seni alacağım” dedi. Ben ilk tepki gösterdim, tabi yaşım 18 o ise 27... Sonra konuştukça, tanıdıkça fikirlerin değişti. Beni görmek için 1 günlüğüne Hatay’dan Samsun’a gelmişti sonra ki gelişin de ise zaten nişanlandık. 

Tuba Ergin

Tubaergin08@gmail.com

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.