SON DAKİKA
Hava Durumu

Ümit Faruk Yenici ile Şok Mangası İşkencelerinde 1. Gün

Vatanı uğruna canını feda etmeyi göze alarak 2008 yılında Işıklar Askeri Lisesini bitirmiş ve Kara Harp Okulu’na geçiş yapmıştır Yenici. Şuanda ise endüstri mühendisi olarak özel sektörde Uluslararası Satış Müdürü görevi yapmakta.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2022 01:14
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2022 01:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Ümit Faruk Yenici ile Şok Mangası İşkencelerinde 1. Gün

Burada anlatılacakların tamamı gerçek olup, olaylara yakın tarih ve saatler kullanılmıştır.

Saat 09:00 suları… Kara Harp Okulu Nizamiyesi (Ankara)

Kurulu masalar önünde yapılmış sıralar ve Harbiye kaydını yaptırmak için sıraya geçen Aday Harbiyeliler…

Sıralara geçiliyor ve sırası gelen gururla tekmilini veriyor. “Harbiyeli Adayı Yenici” diye tekmilini verdiğini anlatıyordu, Malazgirt Taburu 23. Bölük’te olacağını öğreniyordu Yenici.

Saat 13:00 suları…

Türk Silahlı Kuvvetleri istihkak malzemelerini dağıtıyordu yeni Harbiyelilere, üzerlerinde gururla taşıyacakları Türk Silahlı Kuvvetleri üniformaları veriliyordu… Dahili kıyafet nedir bilir misiniz? O sene, eğitim-öğretim yılı güz döneminin sonuna kadar verilmeyen istihkak dahili pantolonları vardı. Malazgirt Taburunda 23. Bölük ve bir kısım diğer Harbiyeliler bilir, o sene pantolon verilmediğini. Yenici’nin Kara Harp Okulu içerisinde aldığı tek disiplin cezası bu almamış olduğu pantolon nedeniyle olacaktı gelecekte.

Saat 16:00 suları… Kara Harp Okulu Malazgirt Taburu, Bölük Komutanı Odası (Ankara)

FETÖcü rütbelilerle tanışma saati gelmişti fakat ancak 16 Temmuz’da öğrenilecekti bu rütbelilerin FETÖcü oldukları.

Sırası gelen Harbiyeli Adayı, gazinodan komutan odasına gidiyor ve tekmil veriyordu. 4967 apolet numaralı Yenici de sırası gelince çıktı gazinodan. “Tekmil verdiğimizde ellerindeki listeden kontrol sağlıyorlardı ve bu listelerde bazı isimlerin yanında artı işareti olduğunu bizzat gördüm.” diye anlatmaya devam ediyordu Yenici.

Saat 21:00 suları…

Sıradan bir gün geçirmişti Malazgirt Taburu. Diğer taburlarda ise belki çoktan başlamıştı Şok Mangası işkenceleri. Malazgirt Taburunda ilk ve son defa saatinde ve huzurlu bir şekilde yatağındaydı Yenici.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.