SON DAKİKA
Hava Durumu

Ümit Faruk Yenici ile Şok Mangası İşkencelerinde 2. Gün

Saat 09:00 suları… Malazgirt Taburu İçtima Alanı… Güneş gözlükleri ile yaklaşıyordu M.K. sözde rütbeli Üsteğmen, soyadını ise daha sonra tüm Türkiye, terör örgütü mensubu hain olarak duyacaktı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2022 00:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2022 00:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Ümit Faruk Yenici ile Şok Mangası İşkencelerinde 2. Gün

Kampa gelecek 3. Sınıf Harbiyeli düzeni sağlamış ve tekmilini veriyordu M.K.’ya. Sonrasında ise Menteş Kampı için 2008 yılında Malazgirt Tabur Komutanı seçilen sözde rütbeli Yüzbaşı A.Ç. gelecekti. Bu kişi ise gri listeden firari olacaktı bu yazı kaleme alınırken.

Tekmiller verildi, A.Ç. odasına geçti ve Şok Mangası başladı…

Saat 10:00 suları…

Listeden isim okuyan M.K. başlamıştı gözünün üzerinde kaş var demeye. Listeden bir ismi yanına çağırıyor, esas duruşun bozuk diyordu yıllarca Askeri Lise okumuş Harbiyeli Adayına.

Yaklaşık 3-4 kişi seçilmişti şok mangasına ve başlamıştı sürünmeler, şınavlar, doksan dereceler,…

Yemek saati ile kurtulduğunu sanıyordu bu 3-4 kişi fakat bu kişiler bir daha sıradan Harbiyeli Adayı da Harbiyeli de olamayacaklardı.

Saat 14:00 suları…

Harbiyeli Adaylarının Ankara’da intibak eğitimine başlaması yeni bir uygulamaydı. Eskiden doğrudan kampa gidilirken 2008’de Ankara’da yaklaşık bir hafta geçirileceği ve sonrasında İzmir Menteş’e gidileceğine karar verilmişti. Bu nedenle olsa gerek ki Ankara’da ne yapılacağına dair büyük ihtimal rütbelilerin bile bir fikri yoktu. Zaten sivil kaynaklı Harbiyeli Adayları bile Askeri Liseden gelenlerden ayrı olarak daha sonra intibak eğitimine dahil olacaklardı.

Öğle yemeğinden sonra bölüğün başına tekrar gelen M.K., bölüğe birkaç istikamet verip biraz sürünme yaptırdıktan sonra daha önce belirlediği 3-4 ismi yanına çağıracaktı ve geri kalanlar serbest oturacaktı. Bu 3-4 kişi ayı ve ördek yürüyüşleri yaparken M.K. ise intibak kampı boyunca idari yönetimi sağlayacak Harbiyeliler ile kontrollerini yapıyordu.

Saat 15:30 suları…

Serbest otururken seçili 3-4 kişi haricinde kalanlar sürünme esnasında kirlenen üstlerini temizliyor, bazıları botlarının bağcıklarını düzeltiyor, bazıları ayakkabılarını boyuyorlardı. Çünkü Askeri Lise okumuş bu çocuklar düzen ve temizlik konusunda aşırı hassastılar. Yenici o dakikaları şöyle aktardı:
- Aykut Ş. diye bir arkadaşım vardı yanımda, cebine ufak bir ayakkabı boyası koymuş. Kendi botlarını boyadıktan sonra ben rica ettim. Bu sırada sözde rütbeli M.K. uzaktan gördü büyük ihtimal. Ben botlarımı boyarken yanımıza gelip “Pislik herif, burada bot mu boyanır?” diye bağırmaya başladı. Pek anlam veremedim çünkü içtima alanı asfalt bir alandı, yatağımın üzerinde bot boyamıyordum. O sırada haliyle ayağa kalkıp “Harbiyeli Adayı Yenici” dedim. Elindeki listeye baktı önce, sonra da “Kimden aldın o boyayı?” diye sordu. O sırada ben cevap vermeden Aykut ayağa kalkıp “Harbiyeli Adayı Ş.” diye tekmil verdi. Tekrar listeye bakıp “Geçin arkadaşlarınızın yanına pislik herifler.” dedi ve deyiş o deyiş.

Daha İzmir Menteş’e gitmeden Şok Mangalarına alınmıştı Yenici.

Saat 20:00 suları…

3-4 kişi artık 8-9 kişiydi. Bölüktekiler yataklarına giderlerken bu 8-9 kişi bilmedikleri, daha sonra da anlam veremeyecekleri ve bir daha çıkmalarının imkansıza yakın olduğu FETÖ rütbelileri tarafından oluşturulan işkence mangalarına, hatta ölüm mangalarına alınmışlardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.