SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaz kafalı ırkçılar, sosyal medya dolmuşunda

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2022 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2022 09:00

Hal bu ki, ülkemizin, bu zihniyetten çok çektiğini  iyi biliyor. Değil mi ki adının önünde koca bir profesör titri var, bilmemesi düşünülemez. Dolayısıyla insanın aklına çok farklı nedenler geliyor. Osmanlıyı zaafa uğratan, Osmanlı hinterlandının dağılmasında kullanılan bu zihniyeti, tekrar diriltmeye çalışmasının arkasında ne var? İster istemez; bu adam neyin peşinde, kimi ya da kimlerin, hangi seçmen tabanının sözcülüğünü yaparak tekrar bu konuyu, olmadık düzmece olaylarla gündeme getirmeye çalışıyor? Böyle bir olayı, çarpıtarak gündeme taşıması, Türkiye’nin hangi problemini çözmeye yönelik olabilir? Böyle bir olayı gündeme taşımak, sadece Türkiye hassasiyetinden kaynaklanıyor denirse, bunun hiçbir inandırıcılığı olmadığını, sıradan insanlar bile, ilk bakışta anlayacaklardır. 

Kendine, gerekli siyasal zemin bulamamış olmasının getirdiği hırçınlıkla siyaset yapılabilir mi? Hadi diyelim ki, MHP’yi beğenmedin, Akşener’in eteğine tutundun, orada da barınamadın, en güzelini yaptın kendine bir parti kurdun, buna da eyvallah. Muhalefet partilerini de beğenmedin, farklı bir muhalefet yaparım diye kendi partini kurdun. Tamam da sokak çocuklarının bile bir bakışta anlayacağı bir olayı bahane ederek, bütün bir kitleyi töhmet altına almak, nasıl bir muhalefet olabilir? İnsanlar arasında adaveti artırmaktan başka hangi yaraya merhem olabilir, böyle bir muhalefet?

Olay şu: Türk’ün ve Türk halkının âlî menfaatlerini(!) korumak için, kaz çaldığını iddia ettiği Suriyeli kadınlar üzerinden siyaset yapmaya çalışan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya üzerinden algı operasyonı yapıyor. Anlaşılan o ki, diğer partilerin yaptığı siyaseti beğenmeyip parti kuran Özdağ’ın nasıl ve hangi motifler üzerinden muhalefet yapacağını da böylece açıklamış oluyor. Oysa “Suriyeli aile kaz çalıyor” diye ünleyenlerin ne kadar banal oldukları anlaşılmış oluyordu. Bu görüntülerin peşine düşenlerin, ülke barışına nasıl darbe vurduklarını anlamayacak kadar sıradanlaştıkları da test edilmiş oluyordu. Otuz saniyelik görüntü üzerinden provokasyonu üreten ırkçılar, çuvallamış oluyordu. Başını, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın çektiği ırkçıların ‘kaz’ zannettiği hayvanlar ördek, ‘Suriyeli’ dediği kadınlar ‘Iraklı’ olduğunu, ilgili makamlardan rahatlıkla öğrenme imkanı olmasına rağmen, acemi oğlanlar gibi davranması oldukça manidar. Üstelik bu iki genç kadının, evde besledikleri iki ördeği, tamamen komşuluk hukukunu gözetme adına, komşular rahatsız olmasın diye gölete bırakmak istedikleri anlaşılıyordu.

Anlaşılan o ki, sosyal medyayı tetikçi olarak kullanan bu ırkçı zihniyetin başını, kendisine bir zemin bulamayan Ümit Özdağ çekiyor olması da oldukça anlamlı. Bu coğrafyayı parçalara ayırmanın aracı olarak, emperyalistlerin içimize soktuğu ırkçılık düşüncesini, bir siyaset tarzı olarak benimseyen Ümit Özdağ’ın kimin ekmeğine yağ sürdüğünün farkında mı acaba?  Farkında olup ta bunu yapıyorsa, bu, en vahim olanıdır. Eminim ki yakın tarihi çok iyi biliyordur. Bildiği halde, ırkçılık eylemlerine girişiyorsa, bunun arkasında nasıl bir sağlıklı ve yerli düşünce olabilir? CHP, yıllardan beri, bu milletin değerleriyle çatışmayı bir siyaset tarzı olarak benimsediği için, halk nazarında bütün meşruiyetini kaybettiğini göremiyorsa, bu zatın profesörlüğüne ne demeli? Aslında, Ümit Özdağ’ın ırkçı siyaset tarzında, CHP ve İyi Parti’nin ondan aşağı yanı kalmadığını ilave etmiş olalım. Bugün, Suriye’de yaşananlar yüzünden, insanlar, Türkiye’yi sığınak olarak seçmiş, bizim ocağımıza düşmüşlerse, bunu muhalefet partileri anlamazlıktan geliyorsa, Türkiye’nin geleceğine yönelik, bu adamların bir siyaset üretebilmeleri beklenebilir mi?  

Sosyal medyadaki algıyı bilemeyen bir siyasi parti olur mu? Eğer bu olay konusunda bir fikir beyan etmek istiyorsan, bu olayın gerçek olup olmadığını öğrenebileceğin birçok yol yöntem ve araçlar var. Sadece 30 saniyelik bir çekimden politika üretmeye kalkarsan, işte böyle şapa oturman kaçınılmaz olacaktır. Türkiye, sosyal medyadan idare edilmeye başladı da bizim haberimiz mi olmadı !

En iyisi Ümit Özdağ, siyaseti bırakmalı, çünkü bu kafayla siyaset yapamaz, yapsa bile marjinallikten kurtulması mümkün olamaz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.