SON DAKİKA
Hava Durumu

ÇAĞLA OKULA BAŞLIYOR

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2021 01:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2021 01:59

Merhaba değerli dostlar,

Bir haftalık aranın ardından yine köşemdeyim. Bugün bir öneri ile sizlerin huzurunda bulunacağım. Yaklaşık bir ay önce, kitabım için düzenlenen imza günümde, dünyalar tatlısı bir kız çocuğu ile tanıştım. Gülümsemesiyle, sesiyle ve saygısıyla dünyalar tatlısı bir kız çocuğu… Doğuştan gelen güzel huy anlamındaki ismiyle Çağla… İmza saatinin sonlarına doğru bütün samimiyetiyle elinde, üzerine uğur böceği konmuş mini bir kavanoz içinde badem şekerleriyle karşıma dikildi ve ekledi: “Bunu sizin için getirdim, üzerindeki uğur böceği de annemin kitabını okuyanlar için uğur getirsin istedik.”

Öyle içtendi ki sarılmamak için kendimi zor tuttum. Olanca samimiyetimle teşekkür ettikten sonra yerimden kalkıp hemen yan masada imzaya devam eden Sayın Büşra BAZ’ın önüne gittim. Masanın üzerinde oldukça renkli, çizimi ilgi çeken daha ilk bakışta “Beni al ve oku.” diyen bir kitap duruyordu: “Çağla Okula Başlıyor”  

Kısa bir sohbetin ardından imzalı kitabımı alarak geri masama döndüm. Kitabın kahramanı ile tanışmak ayrı bir lezzetti benim için. Dönüş yolunda, dünyalar tatlısı kahramana olan merakımdan olsa gerek, kitabı bir çırpıda okuyuverdim.

Gelelim meselemize. Herkesin olduğu gibi çocukların da başta edebiyat olmak üzere sanat tüketme hakkının olduğunu düşünüyorum. Çocuk edebiyatının ortaya çıkmasının en önemli sebebi çocukların ön öğrenme eksikliği olarak biliniyor.

Sözlü gelenekte çocukların kitap ihtiyacı; ninni, tekerleme, masal, efsane, destan gibi türlerle karşılanırdı. İlerleyen dönemlerde, özellikle sanayileşmeyle birlikte yazılı kültürün toplumlarda yer edinmesinin de etkisiyle edebi ürünlerin çocuklarca da tüketilmesinin önü açıldı ancak yetişkinler için üretilen edebi ürünlerin çoğunu çocuklar kullanamadılar. Çünkü çocuklar için ayrıca yazmak gerekliydi. Onların yaşlarına, cinsiyetlerine, ilgi ve ihtiyaçlarına yönelik olmalıydı. Yani doğrudan çocuk için olmalıydı.  Günümüzde çocuk edebiyatı, edebiyatın önünde yer almaktadır. Hemen her kitapevinde çocuklara ayrılmış bir dünyanın var olduğunu hepimiz biliyoruz. Büyük yayınevlerinin gölgesinde kalan kitaplar çok tercih edilmese de özellikle “Çağla  Okula Başlıyor” isimli kitabı siz değerli okurlarıma  çocuklarına mutlaka  okutmalarını naçizane  tavsiye ediyorum. Çünkü bu kitap çocuk yayınlarında dikkat edilmesi gereken biçim, içerik, dil ve anlatım bakımından belirlenen ilke ve kuralların tamamına riayet edilmiş bir kitap.  Ayrıca kapağında yer alan ibareden hareketle “Uzman Psikolog Onaylı” olduğunu da söyleyebilirim. Okula yeni başlayanlar, başlayacak olanlar için harika bir hikâye. Mutlaka bu kitaba şans vermeli ve çocuklarınız için temin etmelisiniz.

Sağlıkla, kitapla kalın…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin Doğrusu En Güncel Haber

 

Haberin Doğrusu, Bursa haber, Bursa son dakika, Doğru haber, Son dakika, Bursa iş dünyası, Bursaspor, Bursa hava durumu, Bursa nöbetçi eczaneler, Bursa ekonomi haberi, Bursa kapalıçarşı, Bursa trafik durumu

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.