SON DAKİKA
Hava Durumu

KUSUR ÜZERİNE KONUŞMACA

Yazının Giriş Tarihi: 04.09.2021 00:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.09.2021 00:04

Çağımızın popüler sorunlarından biri haline gelen kusur, başarılı gibi görünen onlarca insanı korku yumağına hapseden bir kavram haline geldi. Bence bunun ana sebebi, insanları çepeçevre sarmış olan “Başkaları ne der?” safsatalarıdır. Kusur bulmak için yaşayan binlerce ve hatta milyonlarca insan varken kusur gizlemek bir yetenek haline gelmiş durumda. İşte bu yüzden etrafımızı çevreleyen insanların taktıkları farklı maskeleri hep sonradan görür hale geldik.

            Oysa her insan huzur ve rahatın birer temsilcidir. İnsanlığı korkusu altına alan bu kavram bütün insanlarda mevcuttur ve bunun önüne geçme ihtimali yoktur. Etrafıma şöyle bir göz gezdirdiğimde bu kavramın arkasına sığınıp korkularını gizlemeye çalışanların hemen hepsinin budala oldukları kadar eleştirilme korkusuyla tir tir titreyenlerin oluşu ve bu kavramın insan üzerindeki hâkimiyeti de insanları dine güzellikle davet etmek yerine cehennemle korkutarak etkisi altına alanlarla birebir aynıdır.

“İnsanı ateş değil kendi gafleti yakar. Herkeste kusur görür, kendisine kör bakar. Neye nasıl bakarsan o sana öyle bakar.” (Mevlana)

“Eğer tabiatında daima ayıpları kusurları görmek varsa tavusta çirkin ayaktan başka bir şey göremezsin”. (Sadi-i Şirazi)

            Toplum ve hatta dünya üzerinde nefes alan insanların tümü kusurun varlığı konusunda hemfikirdir. Ancak bu varlığa korkuyla yaklaşıldığında birbiri ardına hata yapmak kaçınılmazdır. Her insana eşlik eden büyük küçük birçok kusur varken bundan korkmak da ahmaklıktır. Korku çözüm değildir. Her korku yeni bir korkuyu doğuracağından cesur olmak tercih edilmelidir.

            Hayatımızın işe yaramayan bütün korkularını istediğimiz takdirde kaldırıp atabilme lüksüne sahip olduğumuzu bazen unutuyoruz. Korkularımızı iyi tespit edip üzerine gittikten sonra yenebileceğimizi bildiğimiz halde ona esir olmak korkaklıktır. Tarafsız olup korkularımızı kendimize itiraf ettiğimizde kusurlarımızın da yavaş yavaş silineceği ve birer tecrübe olarak geçmişimizde kalacak bir kavramdan başka bir şey olmadığını anlayacağız.

 

Peki, kusursuz olarak kalabilecek miyiz?

            İşte bunu hiç sanmıyorum. Çocukluk dönemindeki kusurlarımız ebeveynler tarafından onların istekleri doğrultusunda düzeltildi. Bu dönemden sonra, birey olarak karar verebilme yeteneğine sahip olduğumuz andan ölüme kadar bize refakat edecek yegâne kavram kusurdur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin Doğrusu En Güncel Haber

 

Haberin Doğrusu, Bursa haber, Bursa son dakika, Doğru haber, Son dakika, Bursa iş dünyası, Bursaspor, Bursa hava durumu, Bursa nöbetçi eczaneler, Bursa ekonomi haberi, Bursa kapalıçarşı, Bursa trafik durumu

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.