SON DAKİKA
Hava Durumu

15 Temmuz 2016: İki Yaşanmışlık - 1 -

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2023 00:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2023 00:51

FETÖ'cü teröristlerin milletin canına, devletin bekasına kast ettiği o menfur geceden iki ayrı hikayeyi paylaşmak istiyorum. 

Erarslan Er: O bir şehit evladı. Babası gibi o da polis özel harekatı seçmiş. Sadece o mu abisi ve kardeşi de. 1992'de Hakkari'de PKK'lı teröristlerle çatışırken şehit olan Ali Er'in üç evladı da şehadet şerbetine peşinen talip olmuşlar.

Hakkari Özel Harekat şube müdürü iken Van Başkale'de şehit düşen Ali Er'in hikayesini bu bağlantıdan da detaylı olarak izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/4ksVP7a9X5U

Eraslan Er müdürün bir kardeşi Volkan Er de 15 Temmuz'da Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde gazi olmuş. Hala Emniyet Müdür yardımcısı olarak görev yapıyor.

Diğer kardeş Erkut Er de Ankara İl Emniyet müdür yardımcısı olarak görev yapıyor.

Erarslan Er müdürün 15 Temmuz'da yaşadıklarını özetle aktarmak istiyorum.

Er, başta bir askerin Genelkurmay Karargahı içinde cinnet geçirdiğini düşündüklerini, daha sonra tatbikat yapıldığı söylentisini öğrendiklerini ve en nihayetinde köprülerin askerler tarafından kapatıldığı haberini aldıklarını bildirdi. 

Kendisine verilen talimat doğrultusunda Genelkurmay Başkanlığı önünden ayrılarak Jandarma Genel Komutanlığına geçtiğini ifade eden Er, "40 kişilik gücümüzle içeriden hainlerin çıkmasını engellemek ve olabildiğince haini etkisiz hale getirmek için sabaha kadar süren çatışmanın başlangıcı bu şekilde gerçekleşti. 5 yaralı verdik. Sabah 7-8 sularında içeri girmeyi başardık. Köşe köşe çatışmalarımız, yaralanmalarımız oldu. Etkisiz hale getirdiğimiz hainler oldu." diye konuştu.

Vatandaşın da desteğiyle jandarma karargahındaki darbecilerin teslim olduklarını belirten Er, şöyle devam etti:

"Personelime, darbecilerin üniformalarını soymaları talimatını verdim. Şerefli Türk askerinin, şanlı ordumuzun üniformasını taşıyamayacaklarını ve hatta bunları çalmış olduklarını düşündüğüm hainlerden üniformamızı aldık. O günün yıllar sonra hatırlanacak çok önemli bir görüntüsüne sebep olduk. Böyle bir emri vermiş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Üniformalarını aldık, atlet ve külotlarıyla kaldılar." 

Dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 15 Temmuz gazisi Turgut Aslan'ın ihaneti fark edip erken saatlerde Jandarma Genel Komutanlığına gittiğini hatırlatan Er, esir alınan Aslan'ı başından vurulmuş halde bulduğunu ve yüzündeki kanı sildiğini anlattı.

Er, o gün "Hakimiyet kayıtsız, şartsız milletindir", "Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır" sözlerinin vücut bulmuş halini gördüklerini söyledi.

Özel harekatın, Türk milletinin ruh kökünden doğup cesaretliliğiyle anıtlaştığını ve kahramanlarıyla destanlar yazdığını anlatan Er, 15 Temmuz hain darbe girişimini ve şehitleri unutmayacaklarını, gerektiğinde yine aynı mücadeleyi göstereceklerini vurguladı.

Evet yukarıdaki açıklamaları Erarslan Er müdürün bir röportajından özetledim.

Sabah gazetesine verdiği röportajda Erarslan Er, o gece yasadıklarını anlatırken vatan için her daim hazır olduğunu da net olarak söylüyor. 

Boşuna "kurt balası kurt olur" denmemiş. Şehit babanın şehadete niyetlenmiş biri gazi olan üç vatansever evladı. 

Allah şehit Ali Er'in makamını yüceltsin evlatlarına uzun ömür versin.

Erarslan Er'in hikayesini araştırırken maalesef pek çok FETÖ'cü sosyal medya kullanıcısının alçakça iftiralarına ve karalama gayretlerine de denk geldim. 15 Temmuz'da Erarslan Er müdürün onların sırtlarındaki üniformaları çıkarmasını unutamamışlar anlaşılan. Erarslan Er Türk ordusunun şerefli üniformasını  sizin gibi alçakların üzerinden çıkartarak  ordunun onuruna hizmet etmiştir.  

- Devamı Yarın -

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.