SON DAKİKA
Hava Durumu

15 Temmuz 2016: İki Yaşanmışlık - 2 -

Yazının Giriş Tarihi: 12.01.2023 00:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 00:01

Meral Akşener ve 15 Temmuz 2016...

Tarih: 15 Temmuz 2016. Sıcak, güneşli bir günün akşamında Türkiye, tarihinde görülmemiş bir ihanete şahit oldu. Yollar kesildi, darbeye katılmayan komutanlar rehin alındı ve  devletin stratejik kurumları işgal edilmeye kalkışıldı. Bu bir darbe girişimiydi ancak önceki darbelerden çok daha kanlı ve çok daha alçakça icra edilmeye başlanmıştı. Şerefli Türk Ordusunun üniformasını bin türlü hile ile sırtına giyen FETÖ’cü hainler; milletin parasıyla alınmış silahları millete doğrulttu.

15 Temmuz 2016 aynı zamanda Türk Halkı dünya tarihine geçecek bir cesaretle tankların, mermilerin karşısına gövdesini siper etti. O gece milletin büyük bir kısmı darbeyi durdurmak için sokaklara çıktı, çıplak elle darbe durduran bir millet olarak tarihe geçti. O gece milletin darbeye direnişinden rahatsız olanlar hatta korunaklı evlerinde darbe girişimi sonrasında görev bekleyenler de vardı. Üzerinden 8 yıl geçti ancak 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan ve milletin bilmediği yeni yeni bilgiler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

İyi Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi’nin 15 Temmuz gecesi Meral Akşener’in konutunda o geceyi nasıl geçirdiklerini anlattığı videoyu ben de izledim. Şaşırmadım ama yine de çok öfkelendim. Videonun kısa özeti Feridun Bahşi, Meral Akşener’in FETÖ’ye karşı yazdığı güya çok sert paylaşımı sildirmiş, onun yerine daha ılımlı bir paylaşım yaptırmış. Onu da gecenin ilerleyen saatlerinde yapmışlar. Beyefendinin bunu anlatırken takındığı gülümseyen tavır, mimikler ‘’yahu bu nasıl bir cıvıklıktır’’ dedirten türden. Bir de ülkücülerde görmeye alıştığımız hilal bıyık bırakmış vekil bey. Ben aralarında kuzenlerim, arkadaşlarım, dostlarım da olmak üzere çok sayıda ülkücü tanıdım. Ama hiç böyle bir davranış sergileyene denk gelmedim. Vekil beyin anılarından anladığımıza göre; Meral Hanım’ın konutundan köprüyü de net görüyorlarmış. Köprüde darbeci alçakların sivilleri nasıl katlettiğini de seyrettiler mi? Benim için en önemli sorulardan biri budur o esnada ne hissettiler. Yoksa başbakanlık için görev tevdi edilmesini mi bekliyorlardı?

Feridun Bahşi bu video için hem Akşener’den hem de partisinden özür dilemiş. Yahu birinden özür dileyecekseniz ülkücülerden başlayın ve  önce o bıyıkları kesin. Milletten özür dileyin.

Şu saate kadar Akşener'den konuya dair bir açıklama gelmedi. Ancak videoya gelen tepkiler sonrası Feridun Bahşi CNN Türk'e bağlanarak kendi genel başkanından özür diledi. O gün MHP'yi tamamen ele geçirmek için  harekete geçmiş olan Akşener ve ekibine İyi Parti'yi kim kurdurttu acaba?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.