SON DAKİKA
Hava Durumu

24 Ocak Cinayetleri

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2023 00:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2023 00:33

Uğur Mumcu 24 Ocak 1993'de bir cinayete kurban gitti. Dönemin İçişleri Bakanı: İsmet Sezgin'di. Adalet Bakanı ise Mehmet Seyfi Oktay'dı. Cinayetin ardındaki karanlık eller hala tam olarak ortaya çıkarılmadı. Şarkılar yapan, meydanlarda yürüyüşler organize eden ülkenin solcu kesimi dönemin adalet mekanizmasına değil de İslam dinine ve  dindarlara fatura kestiler. Yakalanan tetikçiler hapishanede azmettiricilerin kimler olduğunu açıklamak için dilekçe verdiklerinde çok daha karanlık bir el devreye girdi. Evet, Rasime Şebnem Korur Fincancı yüzlerini görmeden, muayene dahi etmeden kilometrelerce uzaktan bu ifadeler( dilekçeler) "İşkence altında alınmıştır"  diyerek bir adli rapor tuttu.Bu rapor sayesinde itirafçıların itirafı çöp oldu. Zaman aşımı devreye girdi. Bu günün TTB başkanı Ş. K . Fincancı'nın hangi karanlık ellerin aparatı olduğuna dair çok önemli bir ipucudur bu rapor.

24 Ocak 2001: Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Gaffar Okkan Diyarbakır'da şehit edildi.

Dönemin İçişleri Bakanı: Sadettin Tantan, Adalet Bakanı: Hikmet Sami Türk idi. Gaffar Okkan çok profesyonel bir suikaste kurban gitti. Diyarbakır'da trafonun sabote edilmesi, elektriklerin kesilmesi ve korumalarının da şehit edilmesi profesyonelliğin ortak noktaları. Suikastin planı, projesi ve uygulayıcıları anlaşılan çok profesyonelce hazırlanmıştı. Gaffar Okkan'ın Diyarbakır'da çığır açan Emniyet Müdürlüğü anlaşılan kandan beslenen vampirleri fena halde kızdırmıştı. Dönemin adalet ve İçişleri katilleri bulmak konusunda ne kadar başarılı oldular?

Bu gün eski ülkü ocaklar başkanı Sinan Ateş suikasti için timsah gözyaşı dökenlere iki net  olsun bu iki değerli insanın suikasti. Sinan Ateş suikasti için anında ve çok hızla harekete geçen emniyet, adalet mekanizmasına bir zahmet baksınlar. Sinan Ateş cinayeti için  iki savcı görevlendirildi ve cinayetle bağlantılı 13 kişi tutuklandı. Yurt dışına kaçırılan tetikçi için iade talebi oluşturuldu. 

Aydınlatılan cinayetin üzerinden MHP'ye operasyon çekmeye kalkan dünün karanlık simaları ve FETÖ’yü aynı çuvala dolduran el bizce malumdur.

Dünün beceriksiz, yetersiz ya da taammüden cinayetleri aydınlatmayan, aydınlatma iradesi göstermeyen ekip, bu gün İmamoğlu için aynı karede poz veriyor. Kimler yok ki içlerinde! Ancak benim için Cindoruk ve Tantan okkalı bir yuh sözünü hak etti.

Kalın sağlıcakla.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.