SON DAKİKA
Hava Durumu

ALGILAR ŞELALE

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2021 09:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2021 09:15

Tüm haber kanallarında benzer görüntüler. Elinde mikrofon sokaklarda maskesiz vatandaş avına çıkan muhabirler.  Sokaklarda, meydanlarda, sahillerde kelle sayımı yapmalara doyamadılar.  Bilim kurulu üyesi olan kıymetli hocalarımızdan her biri başka bir televizyon kanalında açıklama yapıyor. Sadece televizyonlarda da değil gazeteler, sosyal mecra platformları, canlı sohbet odaları her vesileyle ikaz ediliyoruz, kulağımız çekiliyor zaman zaman kitlesel aptallıkla suçlanıyoruz. İyi niyetli ikazlar bile insanların sinirini bozmaya başladı. Kısıtlamalara, açık havada maske takma zorunluluğuna karşı bir yılgınlık söz konusu. Kantarın topuzu kaçtı gibi.

Avrupa’da, Amerika’da kısıtlama kararları yer yer şiddete dönüşen gösterilerle protesto edildi.  Bir yanda pandeminin tamamen küresel komplo olduğunu düşünenler, diğer tarafta hastalık kapma korkusu ile aşırı tedbirler talep eden evhamlılar. İki taraf arasında dengeyi tutturmak çok zor. Bir de her taraftan üstümüze boca edilen algılar var. Kovid 19 bulaşan her insan yüzde yüz yoğun bakıma alınacak, hastalığı çok ağır geçirecek ya da ölecek gibi bir algı var maalesef.  Kamu spotları ile sağlık otoritelerinin açıklamaları bu algıyı pekiştiriyor. Kovid 19 enfeksiyonu sonucu ölenlerin günlük ilan edilmesi de öyle. Sanki ölüme neden olan başka hiçbir hastalık ya da hepsinin çaresi bulunmuş da bir tek Kovid öldürür.

Bir de devletin aldığı her tedbir kararına sorgulamadan karşı çıkanlar grubu var. İsim de verelim TTB ve CHP. Kısıtlamalar öncesi tam kapanma talep ederken, kısıtlama sonrası ‘’Esnaf ne halde ‘’ diye yaygara yapmak tam bir algı şelalesi.  Her kısıtlama kararında her normalleşme adımında benzer yaygaralar. CHP malum artık muhalefetini hükümete değil devlete karşı yapıyor. Kemal beyin beyaz atlı kasete binerek lider koltuğuna oturmasından beri böyle. TTB zaten illegal örgütlerin kurtarılmış meslek örgütü. Hekimler, sağlık, pandemi umurlarında değil. Hiç olmadı sanki. TTB’yi Hikmet Sami Türk’ün Adalet Bakanı olduğu dönemdeki ölüm oruçlarından biliyoruz. Sağlık Sistemindeki olumlu olumsuz her değişime kafadan muhalefet olup hekimleri kışkırtmalarından biliyoruz. TTB’yi zorunlu kayıtlı her üyesine yolladığı bilgilendirme mesajlarından biliyoruz. Meslek örgütü vasfını çoktan yitirmiş TTB’nin uluslararası bağlantıları, maddi ilişkileri nelerdir?

En son kovid aşıları konusunda CHP ve TTB yine el ele algı yürüttüler. Doğru bilgilerle iddialarını çürütmek, yanlış olduğunu aktarmak iki yapı için de hiçbir şey ifade etmiyor. Aynı yalanı ya da çarpıtılmış bilgiyi sürekli tekrar ediyor, ısıtıp soğutup gerekirse yıllarca tekrar ediyorlar.

Siz hiç herhangi bir Mor Halkalı kadın derneğinden, CHP kadın kollarından onları geçtim CHP ye yakın medyadan CHP’li yöneticiler ve siyasilerin taciz ve tecavüzlerine kınayan bir açıklama duydunuz mu?  Duyamazsınız. Tam aksine müthiş bir hız ve organizasyonla bu hadisenin üstünü örtmek için İletişim Başkanına tıpkıbasım cümlelerle saldırıp gündem saptırırlar.

Tam bir buçuk yıldır evlat nöbetinde olan Diyarbakır Anneleri ’ne mor halkalı kadın derneklerinden destek gördünüz mü?

Peki, biz neden sürekli bu algılara cevap verip savunmaya geçiyoruz?

Neden enerjimizi ve zamanımızı bunlara harcıyoruz? 

Bunu çözmemiz lazım.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

------------------------

 

 

 

 

Haberin Doğrusu En Güncel Haber

 

Haberin Doğrusu, Bursa haber, Bursa son dakika, Doğru haber, Son dakika, Bursa iş dünyası, Bursaspor, Bursa hava durumu, Bursa nöbetçi eczaneler, Bursa ekonomi haberi, Bursa kapalıçarşı, Bursa trafik durumu

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.