SON DAKİKA
Hava Durumu

Ayasofya’nın İntikamı mı?

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2022 01:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2022 01:09

’Tuna nehri akmam diyor, etrafımı yıkmam diyor 

Şanı büyük Osman Paşa Plevne’den çıkmam diyor’’

1832 de Tokat’da dünyaya gelen Plevne gazisi Osman Paşa’nın emanetine ihanet edildi. Osman Paşa’nın Beşiktaş’ta bulunan İmareti ve Kayıkhanesi planlı bir şekilde temelinden yok edildi. Daha önce yazmıştık. İşin içinde İBB, Beşiktaş Belediyesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Anıtlar Kurulu’nun işini savsaklamasının ne kadar rolü olduğu umarım müfettiş raporlarına yansıyacaktır.

İstanbul’a ihanet bu kadarla kaldı mı dersiniz? Geçen hafta İBB ‘den bir bomba daha atıldı. Sultanahmet Meydanındaki tarihi hipodromun yeniden ortaya çıkarılması için bir proje hazırlanmış ve başvurusu yapılmış. Arkadaş en temel belediye hizmetlerini bile yapmaktan aciz kalan mevcut yönetimin bu Bizans sevdası nereden geliyor? Siz İBB olarak Ayasofya’nın ibadete açılışına bile gelmediniz. Ortada söylemediniz ama yas tuttuğunuzu iddia etsek karnımız ağrımaz. Başlatılan metro projelerini hafriyat dökerek kapattınız. Neredeyse 600 yıldır Türk toprağı olan üzerinde Sultanahmet Camisinin de olduğu meydanda hipodromu ortaya çıkaracaksınız. Bizans’ı canlandırmak için bu kadar hevesli olmanızı Atina’da bir tek Müslüman mezarlığı olmadığı için cenazesini en yakın 140 kilometre taşımak zorunda olan Yunanistan’daki Müslüman Türk azınlığa bir anlatıverin hele. Atina’da ayakta bir tek mescid bırakmayan Yunan Devletine mutlaka haber uçmuştur. Malum aranız pek sıkı fıkı. 

İBB, Enver Yücel ve Anıtlar Kurulu arasındaki ilişkiler kamuoyunun gündemine geldikten sonra medyanın Omerta yeminine rağmen çok sayıda insanın tepkileri ile konu inceleme ve teftiş aşamasına geldi. Ortada hem bir tarihi eserin imhası hem usülsüz inşaat hem de tarihi eser kaçakçılığı iddiaları var sonuçta.  Bu iddiaların bir teki bile ispatlandığında sorumluları ciddi hukuksal bedeller bekliyor demektir. 

İşte tam da iddialar ayyuka çıkmışken İBB’nin genel sekreter yardımcısı Mahir Polat aracılığıyla yapılan hipodrom açıklaması başka bir hazırlığın yapıldığını gösteriyor. Zaman bu iddiaların altını ne kadar dolduracak bilemiyorum. Ben yine erken öten horoz gibi sosyal medya lincine maruz kalsam da yapılan hazırlığa ve uluslararası ayağına vurgu yapmak istiyorum. Hipodrom açıklaması ile uluslararası kuruluşları işin içine katmanın hazırlığı yapılıyor.  Yapılan!!

 Batıya ;‘’Bakın biz ne kadar sanata ve tarihe saygılıyız ama bu  İslamcı yobazlar elimizi tutuyor, bize destek olun biz Bizans’ı canlandıralım’’ 

İç kamuoyuna da: ‘’Bakın turizm gelirimizi artıracağız ama hükümet engelliyor’’ propagandasıdır. 

Ekrem İmamoğlu’nun adaylığından itibaren bu hazırlık başlamış, özellikle pandemi sürecinde de hızlandırılmıştır. Sürecin maddi ve üniversite desteği elbette Bahçeşehir Üniversitesi’nin sahibi İş Adamı Enver Yücel’den. Kısa bir Google turundan sonra parçaları birleştirmek hiç de zor değil. Daha önce de bahsetmiştik Enver Yücel’in üniversitesinden basılan ‘’Manastırların Penceresi’nden İstanbul’’ kitabı Ekrem İmamoğlu’nun adaylık sürecinde onun seçim startını başlatan çalışmalardan biriydi. Enver Yücel böyle bir esere , o kitapta geçen İstanbul’u betimleyen ama Türkiye’de olmayan çizimlere nereden, nasıl ulaşmış olabilir?  İşte bu soruları düşünürken Enver Yücel’in Papa ile olan buluşmalarının fotoğrafları düştü önüme. Malum iş adamının yabancı dil düzeyi nedir bilmiyorum ama Türkçe’sinin felaket olduğuna yaptığı paylaşımlardan şahidiz. Vatikan’da ağırlanan Enver Yücel’e bu çizimler Vatikan dehlizlerinden çıkarılıp verilmiş olabilir mi?

‘’Bizans eserlerini ihya edeceğiz ancak Türkiye’de Devlet önümüzü kesiyor ‘’ algısı batı kamuoyuna sunulmaya mı çalışılıyor. Meraklı okuyucular Enver Yücel’in uluslararası bazı vakıflarla olan ilişkilerine bakabilir. ( Soros bağlantılı Carlyle Vakfı) Ayrıca Enver Yücel BM örgütü olan UNESCO’ya bağlı UNİTER’in yönetim kurulu üyesi. Konuyu UNESCO’ya taşıma niyetleri var mı? Bunu da nerden çıkardın demeyin. Bakınız fetö üyesi olmaktan hüküm giyen tarihçi Talha Uğurluel hipodrom projesine videolarla destek vermeye başlamış. Talha Uğurluel vaktiyle fetö’nün yayın organı STV de tarih programları yapan bir isim. Tekraren hatırlatmakta fayda var projeyi sunan İBB genel sekreter yardımcısı  Mahir Polat’ın kardeşi Bahçeşehir Üniverstesi’nde öğretim görevlisi.

Yazının sonuna koyduğum fotoğraflara dikkatle bakmanızı öneririm. Kalın sağlıcakla..

x

İmamoğlu’nun İBB adaylığını ilan ettiği videosunda arkasında görünür ve mesaj içerir şekilde koyduğu “manastırların penceresinden istanbul” isimli kitabın kapağına dikkat ederseniz, manastırın pençesinden bakan kişinin direk Ayasofya ya doğru baktığını görebilirsiniz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.