SON DAKİKA
Hava Durumu

FONDAŞLARIN DARBE SEVİNCİ

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2021 13:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2021 13:43

Büyük bir sabır göstererek Can Ataklı isimli yaşam formunun son youtube yayınını izlemeye çalıştım. “İzlemeye çalıştım2 diyorum çünkü sonuna kadar izleyecek kadar da sabırlı olmadığımı fark ettim. Adamın giriş cümlesinden 5. dakikaya kadar söylediği her cümle kelimesi kelimesine yalan, iftira ve çarpıtma.


Tunus’ta yapılan anayasa darbesi sebebiyle ağzı kulaklarında. Can Ataklı’ya göre Tunus’ta olan darbe değil “Siyasal İslam”a karşı haklı bir düzenlemeymiş. Hızını alamıyor; “dünyada siyasal İslam gömülecek bir tek akepe kaldı sıra ona geldi” diyerek kendince müjdeyi patlatıyor. Çalıştığı kurumun aldığı fonların hakkını veriyor kökten batıcı laplaik Can Ataklı. Tıpkı Nevşin Mengü gibi o da Tunus’ta koalisyon hükümetinin bulunduğunu, Nahda hareketinin koalisyonun yalnızca küçük ortağı olduğunu bile bilmiyor ya da perdeliyor. Tüm İslamofobikler gibi dünyada son Müslüman da susana kadar savaşmayı ilke edinmiş Laik Despotluğun Türkiye’deki numunelerinden biri.
Tunus’ta hali hazırda darbeyi destekleyen laik Fransa, Emirlikler eliyle kendi halkını suskun köleler haline getiren Birleşik Arap Emirlikleri ve Suud’un Can Ataklı ve Nevşingillerle ortak noktası tıpkı Mısır’da olduğu gibi Tunus’ta da halkın tercihine olan nefretleri. Yasemin devrimi sonrası Tunus’u eski laik diktatörlüğe döndürmek için el birliği ile çalıştılar. Emperyalistlerin kucağından fonlanarak devrimcilik oynayan Türk solunun bazı figürlerinin Tunus’taki benzerleri de BAE’den, Suud’tan, Fransa’dan fonlanmaktan utanmadı. En itici örneği Abeer Musa ismindeki kökten laik, kökten batıcı muhalefet lideri.
Kökten batıcı, kökten laik, batıdan tezek gelse gül gibi koklayan bu tip devşirmelerin hem Tunus’ta hem Türkiye’de kimlerden fonlandığı, kimlerin yatak odalarından çıktığını hiç unutmamak lazım.
Can Ataklı, Ruşen Çakır, Hasan Cemal gibi tipler Ali Kemal’lerin, Abdullah Cevdet’lerin fikri torunları. Tek fark Ali Kemal’in bile bunlara rağmen daha onurlu olması. Ali Kemal, İzmit’te Nuri Paşa’nın emriyle parçalanarak öldürülmesine kadar Kuvva-i Milliye aleyhinde yazmıştı. O İngiliz Muhibleri Cemiyetine gönülden iman ediyordu. Şimdinin Fondaşlarının o kadar bile onuru yok. Fonu verenin kimliği önemli değil Norveç’ten de alıyorlar, BAE’den de, SUUD’tan da.. Bir tek islamofobik olmalarına kefil olabilirsiniz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.