SON DAKİKA
Hava Durumu

Maraş’tan Bir Haber Geldi!

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2023 01:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2023 01:42

Maraş’tan bir haber geldi

Dediler ki Merik öldü

Keşke Merik ölmeyeydi

Yavruları yetim kaldı!

Merkez üssü Maraş Pazarcık olan 7.7 lik depremden 9 saat sonra merkez üssü Maraş Elbistan olan 7.6 şiddetinde ikinci deprem yaşandı. Yedisi büyük şehir olmak üzere on ilimizde büyük bir yıkım yaşandı. Milletimizin başı sağ olsun. Allah depremde şehit olan canlarımıza rahmet etsin. 

Şimdi Merik’in yetimlerine ana-baba olma zamanı. Şimdi insan olma zamanı. İnsan kalma zamanı. Önce cenazelerimizi defnedelim, yaralarımızı saralım Allahın izniyle… Sonrasında hesabımız var. 

Şu anda İstanbul’da evimizde dört depremzede misafirimiz var; kızkardeşim, iki yeğenim ve bir de ŞPİDAKE( Yeğenimin kedisi). Onların durumu ve psikolojisini anlatmaya kelimeler yetmez. Aslına bakarsanız anlatmak da istemiyorum. Ama boynuma borç olanı yazmalıyım.

Size Maraş’tan bir takım bilgileri aktarıyorum. Kaynak doğrudan Maraş’lı depremzede olan kardeşim ve ailesi. Bu yazıyı ihbar olarak kabul edebilirsiniz.

Hamidiye sitesi: Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi/12 Şubat/ Kahramanmaraş. Daha önce kız kardeşimin de ikamet ettiği bina. Müteahhit firmanın sahibi Ahmet Kara. Üç blok yıkılmış biri de hasarlı. 2002’de yapılan bu sitenin kum gibi ufalanmış olması normal olabilir mi? Ayakta kalan tek blok müteahhidin akrabalarının oturduğu blok.

Palmiye sitesi: Hamidiye sitesinin tam karşısında olan site. Dört bloklu, ayakta kalan blok yok. Kum gibi dağılmış. Aynı dönemde yapılmış. Müteahhit firmanın sahibinin ismini öğrenemedik.

Ebrar Sitesi: Maraş’ın Çarşı diye anılan bölgesinde. Piazza AVM yakınlarında. 16 blokun tamamı yıkılmış durumda. Müteahhit firmanın sahibi Tevfik Tepebaşı. 

Bad-ı Saba Konutları: 13 katlı bu konutlardan tamamlanmış olanı kum gibi dağılmış, bitmeye yakın olan ağır hasar almış. Müteahhit firmanın sahibi: Şahin Avşaroğlu.  Kendisi sosyal mecradan kamuoyuna açıklama yapmış, depremzedeler için çalışıyormuş. Bad-ı Saba’yı kendisi inşa etmediyse yazının bu kısmı için özür dilemeye hazırım. Ama bir yıl önce bitmiş binası tuzla buz olmuşsa hukuk önünde hesap versin.

Bunlar Maraş’tan birkaç örnek. Eminim bu listenin altı sayfalarca bilgi girilebilir. Ben evimdeki depremzedeleri daha fazla üzmemek adına bu kadarla yetineyim şimdilik.

Bu yazıya eklenecek dipnot kız kardeşim Emine Gözüboz’a aittir. Başımız sağolsun. Allah bize rahmetiyle, merhametiyle muamele etsin.

YIKILDIK
          ( Kahramanmaraş Deprem Şehitlerine Rahmetle)

Öylesine birdenbire, öylesine apansız
En güvenli alanımızda yıkıldık.
Hava çok soğuktu dediler sonradan
Yağmur mu yağıyormuş, kar mı
Bir şeyler dediler ama
Anlamadık.
Anlayamazdık zaten
Anlamak eşiğini çoktan aşmıştık.

Öylesine zamansız, öylesine mekansız
Rüyalarımızda yıkıldık.
Çok acıydı dediler sonradan
Yer mi sarsılmış, zelzele mi olmuş
Anlattılar durmadan ama
Duymadık
Duyamazdık zaten
Duymak eşiğini çoktan aşmıştık.

Öylesine umarsızca, öylesine eli bağlı 
Hayallerimizde yıkıldık.
Dondurucu bir rüzgar çıktı dediler sonradan
Poyraz mıymış, kara yel mi
Konuştular biteviye ama
Algılamadık
Algılayamazdık zaten
Algılamak eşiğini çoktan aşmıştık.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.