SON DAKİKA
Hava Durumu

Sahte Doktor Olsa Susmazsınız

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2022 00:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2022 00:39

Tekirdağ’daki sahte doktor vakasını sakız etmeyen haber sitesi kalmadı. Olayın aslını faslını bile öğrenmeden verip veriştirdiler. Muhtemelen bir psikiatrik vaka olan kızı atomlarına kadar parçaladılar. Konuyla ilgili magazinel haberleri görenlerin Türkiye’deki hastaneler sahte doktor cenneti sanması işten değil.

Oysa Türkiye’de pek çok özel hastane kadrolarında hala aktif olarak çalışan FETÖCÜ DOKTORLAR hiç bu kadar gündem edilmedi. 2018’de meclisten geçen yasal düzenleme ile kamudan KHK ile ihraç edilen ve güvenlik soruşturmasından geçemeyen KHK’lı hekimlere SGK anlaşmalı özel kurumlarda çalışma hakkı verildi. O gün hangi gerekçe ile itiraz ettiysem bugün de aynı gerekçeyle itirazım bakidir. Maalesef 15 Temmuz 2016’da Fetöcü alçaklar tarafından bombalanan ‘’Gazi Meclis’ten çıkarılan bu düzenlemeyi sindirmem ve hazmetmem mümkün değil. O gün özellikle içerde muhalefetin, fetö destekçisi bazı siyasetçilerin, medyanın ve dışarda fetönün yoğun mağduriyet kampanyası işe yaradı. Bir gece yarısı torba yasadaki 5. Maddenin içeriği değiştirildi. Bu gün neredeyse her şehirde her özel hastanede KHK ile görevinden alınmış hatta hüküm giymiş mebzül miktarda fetöcü hekim çalışıyor. O gün 5. Maddede yapılan değişiklik aynı zamanda Fetöcü KHK lıların ilk önemli kazanımı oldu.

Bir açıklık getireyim KHK ile görevden alınan herkes için peşinen suçlu ya da masum demiyorum. Böyle bir hakkım da yok. Ancak hüküm giymiş, infazı tamamlanmış hekimler bile hala aktif olarak çalışıyor ise bu işte bir tuhaflık yok mu? Başka mesleklerden ihraç edilenlerin mesleği icra hakları ellerinden alınırken hekimlere tanınan bu ayrıcalık ciddi bir sıkıntı değil mi? Darbeye iştirak eden askerlerin rütbeleri alınırken hüküm giymiş hekimlerin akademik ünvanları neden ellerinden alınamıyor? Üstelik pek çok üniversite yuvalanmış bu yapının akademik ünvanlar konusunda çevirdiği onca hile hurda ortadayken.

Balıkesir milletvekili Sayın İsmail Ok’un Ankara’da bir özel hastanede başına gelenler sonrası kimsenin kafasında soru işareti oluşmadı mı?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.