SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye’nin Yüzyılı ve TOGG

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2022 01:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2022 01:09

Cumhuriyetin 99. Yılı kutlamalarına damga vuran iki büyük etkinlik yaşandı. Kalbi bu vatanla birlikte atan vatan evlatları gururlandı, gözleri doldu ve alkışladı. Bir de mazeret bildirenler ile doğrudan siyasi şov bu biz katılamayız diyen istemezükçüler vardı. Onlar bizimle birlikte sevinmeyi başaramadılar yine… Sayın Erdoğan yerli otomobil için beş babayiğit arıyorum dediğinde projeye katılıp sonra yarı yolda çekilen Koç grubundan açılışa gelen oldu mu bilmiyorum. Montaj sanayi değil yerli ağır sanayi diyen rahmetli Erbakan’ın Sanayi Bakanlığı’nı da yapan Temel Karamollaoğlu gelmedi onu biliyoruz. TOGG’un üretim bandından inişi projenin emektarlarını sevinç gözyaşlarına boğdu. Törenin en duygusal en gurur veren anı benim için bu oldu. ‘’Adamlar yapmış abi’’

TOGG’un açılışına TUSİAD (Bana göre şişman kediler derneği) dan katılım oldu mu? Yerli otomobil girişimini yarı yolda bırakan KOÇ grubundan katılan oldu mu mesela. Teşebbüsten ayrıldıktan sonra ‘’bu girişim rantable değil, montaja devam ‘’ mesajı veren KOÇ grubu hala aynı fikirde mi? Kurulduğundan beri sanayi ve üretim dışında her meseleye burnunu sokan, siyaseti dizayn etmek için sürekli hamle yapan, başörtüsü, eğitim, LGBT için bile açıklama yapan TUSİAD üyeleri, Arzuhan Doğan Yalçınkaya, Cem Boyner , İnan Kıraç gibi isimler TOGG için ne söylediler merak ettim açıkçası. Türk halkına AB/ABD de tabir yerindeyse miadı dolmuş siyah beyaz televizyonları bile fahiş fiyatlarla kakalayan montaj sanayisinin taçsız kral ve kraliçelerinin ruh halini kendi adıma çok merak ediyorum.

Ödülleri Kandil’e İthaf Edenler

Uzun süredir dizi ve sinema sektörünün ödül törenleri illegal örgüt üyelerini meşrulaştırma, anma ve yüceltme merasimine dönüştü. Yapım şirketleri, yönetmenler ve oyuncuların çoğunluğu bunu içselleştirmiş gibi. Devlet televizyonunda çok izlenen dizilerde rol alan ( hem de vatansever mit elemanını canlandıran) oyuncular bile buna alet oldu. İsim isim ve proje proje araştırdım çok acayip sonuçlarla yüzleştim. Daha önce tamamen tesadüf eseri karşıma çıkan yine bir TRT dizisi olan Mevlana dizisi ile ilgili bazı paylaşımlar yaptığım için çok tepki aldım. Merak edenler Baran Uğurlu ismini araştırsın. O paylaşımlar sonrası TRT’yi yıpratmakla bile itham edildim.  Neyse deyip yutkundum. Son olarak 10.su yapılan Boğaziçi Film Festivali ödül töreninde yine bir rezalet yaşandı. Ödülünü TSK ya kimyasal silah kullandı iftirası atan Şebnem Korur Fincancı’ya adayan sempatizana oyuncu Burak Haktanır tepki verdi. Salonda Haktanır’ın sesini kısmak için alkışlı protestoyu da duyduk. Burak Haktanır bu milletin sesi oldu. Duruşundan dolayı kendisini tebrik ediyorum. Selam olsun.

Şimdi geldik asıl meseleye; Eline mikrofonu alıp sinir uçlarımızı kaşıyan şöhretler bu cesareti nereden buluyor? Üzgünüm ama onların projelerini kim destekliyor ise onlardan, kim sponsor oluyor ise onlardan, kim izliyor rayting yaptırıyor ise onlardan.  Kültür Bakanlığının onayladığı sinema, tiyatro vs proje destekleri Kültür Bakanlığının resmi sayfasında duruyor. Ben baktım. Bakmaz olaydım…Tıpkı hekimlerin kanunla göbekten bağlanmak zorunda oldukları TTB gibi. Paramızla kendimize sövdürüyoruz.

Kalın sağlıcakla.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.