SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye Yüzyılı

Yazının Giriş Tarihi: 02.01.2023 23:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.01.2023 23:57

Sayın Cumhurbaşkanı, 2022 yılında yapılan icraatları  31 Aralık 2022’de sosyal medya hesabında paylaştı. Takip ederken başım döndü. Türkiye Yüzyılı iddiasının altı tam olarak böyle doldurulurdu. Büyük yatırımlar, proje açılışları, dev eserler Türk Milleti için sıradan haberler oldu. Bir anlamda millet yaşam konforuna konfor katan bu adımları kanıksadı. Yeterince heyecanlı tepki vermeyi unuttuk adeta.

Bir yandan da 2022’nin son günlerinde geçmişten kalan kronik sorunlardan biri olan EYT çözüme kavuşturuldu. Yani 1999 da çıkarılan emeklilik yaşı kanunu öncesi çalışmaya başlayan yaklaşık 2.5 milyon vatandaşın müktesep hakkı kendilerine iade edildi. Geçmişten kalan kronik sorunlardan biri de böylece tarihe karışmış olacak. Bakmayın siz bir gün önce EYT çözülsün diye ağlaşırken ertesi gün bu kadar kişi emekli edilirse gençlerin geleceğini çalar yazan Android arkadaşın feryadına. O androidin arkadaşın yemi, suyu, fonu başka diyarlardan sağlanıyor. Onun tek görevi millete umutsuzluk pompalamak. Patron onun tuşuna basıyor o yazıyor.

Hükümet; ihracat, üretim, ekonomide yeni model, yeni yargı paketi, savunma sanayisinde dev atımlar atarken muhalefet de elbette boş durmuyor. Altılı Masa’nın bileşen sayısı hala altı mı? Masanın ayaklarında bir denklik meselesi var mı? ortak aday ya da çoklu aday çıkaracaklar mı? bunları muhalefet seçmeni gibi biz de bilmiyoruz.  Ancak ortada henüz tanımlanamayan bir birliktelik (masa ) ve aday bile yokken Biden dahil tüm batıdan acayip bir destek görüyorlar.  En son Kandil’den terörist Duran Kalkan masaya destek açıklaması yaptı. Sam Amca’dan geri kalacak hali yoktu herhalde. Ben takip etmedim ama Duran Kalkan’a en azından İyi Parti’nin İyi polisi Yavuz A.’dan tepki geldi mi? Meral Akşener’den tepki beklemiyorum. Sahi her fırsatta megri, megri diyen İyi Partili arkadaşlar ne alemdesiniz?

Kemal Kılıçdaroğlu , Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun Kandil’den gelen destek açıklamasına tenhalarda çok sevindiklerine yemin edebilirim , ama ispatlayamam. En azından bu kulaklar hem Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem de Ali Babacan’ın bütün KHK’ lılara, Osman Kavala’ya ve S.Demirtaş’a özgürlük ve işlerine iade vaatlerini defalarca duydu. Masa olarak tek somut vaatleri de bu zaten.

Boruları Göstersek?

Karadeniz’de totalde 718 milyar metreküp doğalgaz bulundu. Allahın izniyle Mart 2023 de konutlara ulaştırılmaya başlanacak. Silivri’deki doğalgaz depolama tesisini, Filyos’taki çalışmaları, Karadeniz’in derinlerine yerleştirilen boruları, Amerikalı mühendisin saatlerce yaptığı açıklamaları ‘’her seçim öncesi gaz buluyorlar’’ diyen KABIZ karakterlere anlatamayız. Boruları göstermekte yetmez. Vallahi, billahi yetmez.

Çılgınlar gibi ‘’millet ittifakından kim aday olursa ona oy veririm çünkü bilimsel’’ diye hanımefendinin hatırı için ponponlu terlik gibi bir aday koyarlar mı?

Kalın sağlıcakla.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.