SON DAKİKA
Hava Durumu

Ya Bağımsız Olacağız ya da Emperyalizme Maşa!

Yazının Giriş Tarihi: 09.05.2023 11:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 11:57

Herkesin diline pelesenk olan bir laf var ya "bizim millet balık hafızalıdır, çabuk unutur" denir. Ne zaman bu haksız ve yersiz ithamı duysam hem sinirlenir hem de itiraz ederim. Unutmaz kardeşim . Bu millet kendine yapılan iyiliği de, zulmü de unutmaz! Yeter ki birileri ille de unutturmak istemesin. 

7 Mayıs Pazar günü yapılan İstanbul mitingi milletin bir nevi "hafızam diri" mesajıydı anlayana. 

Millet 100 yıl önceki İstiklal Harbini unutmamıştı işte. Her ne kadar resmi tarih kendisine kırık ,dökük eksik bilgilerle kurtuluşu aktarmış olsa da unutmamıştı. Meydanı dolduran; bir milyon yediyüzbin insan, meydana yetişemeyen yüzbinler ve eli yüreğinde ekran başında milyonlar hepsinin hafızası yerindeydi.

Yüz yıl önce Amerikan Manda ve himayesini reddedenlerin torunları meydanlara aktı. Bu gün "öyle bir metin hazırladık ki Avrupa bize aferin diyecek" diyen yeni mandacıların niyetini millet görmüş. Geçmişte savunma sanayimizi, ağır sanayi hamlelerimizi adene terkeden zihniyet bizi yarım asırdan fazladır iğneden, ipliğe, toptan tüfeğe Amerika'ya muhtaç bırakmıştı. O zihniyet ki uçakları yağlı brandalara sarıp toprağın altına gömmüştü. O zihniyet gardaşlarımıza "Boraltan türküsünü" yaptırıp yüzümüzü yere eğdirmişti.

İsmet İnönü'nün fikir torunları olan çoklu masanın bu gün "barış, demokrasi, yeni cumhuriyet, halkların eşitliği" vs vs cici söylemlerinin altı da üstü de emperyalizme gönüllü asker yazılmaktan öte bir şey va'detmiyor.  Çoklu masanın tek hedefi tam bağımsız Türkiye'yi durdurmak. "İhalara, sihalara dokunacağız" , "Atatürk havalimanını ABD'li bir şirkete vereceğiz" "Anayasadaki Türklük tanımını değiştireceğiz" sözleri laf olsun diye söylenmedi.  Avrupa'dan aferin almak için hazırladıkları mutakabat metnini hala incelemeyen varsa bir baksın. Türkiye'yi bölme vaadinin 6 lider eliyle imzalandığını görecektir.

4 Mayıs'ta yalnızca bir Cumhurbaşkanı ve meclis seçmiyoruz. Bağımsızlığımızı oyluyoruz. Ya olacağız ya da emperyalizme maşa.

Kalın sağlıcakla!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.