SON DAKİKA
Hava Durumu

Gülmek size yakışıyor

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2022 00:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2022 00:31

Siz de gülümsemenin gücüne inanır mısınız?

Peki "Kelebek Etkisine". Meteroloji uzmanı Edward N. Lorenz'in hava tahmini yaparken çok küçük bir ondalık sayı değişkeninin büyük bir farka neden olduğunu görüp, Amazon Ormanları'nda kanat çırpan bir kelebeğin, Amerika'da fırtına çıkarabileceği şeklinde yorumladığı "Kaos Teorisi"nin çıkarımıdır Kelebek Etkisi.

Yani küçük bir başlangıcın veya nedenin, nasıl büyük sonuçlar doğurabileceğini anlatan bir teoridir Kelebek Etkisi (Domino Etkisi gibi; birkaç mm’lik domino taşı çok daha büyük domino taşını devirebilir). İşte bu yüzden çok BÜYÜKTÜR küçük bir GÜLÜMSEME. "Neşeli ol ki genç kalasın. Bu dünyadan da zevk anlasın" diye bir şarkı vardı onlu yaşlarımda. O yaşlarda çok yağmur yağdığı bir gün dışarı çıkıp yağmur altında yerde biriken suda dans ettiğimi hatırlıyorum; kahkahalar eşliğinde ve duvarın dibinde durup beni gözetleyen adamın bakışlarına aldırmadan.

Yıllar geçtikçe neşenin ve gülümsemenin hayatın tüm zorluklarına, sorunlara, hayal kırıklıklarına, dertlere, acılara, yorgunluklara karşı ne büyük kurtarıcı bir güç olduğunu öğrendim ve ne yaşarsam yaşayayım neşeli olmaktan vazgeçmedim. Ne kadar büyürsem büyüyeyim o minik kız yağmur altında neşeyle eğlenmeye devam ediyor; bazen şaşkın bazen yargılayan bakışlara aldırmadan. Ve aslında o minik kız kurtarıyor beni depresif hallerden.

En zor hikayeleri anlatırken kahkahadan kırmak dinleyenleri; acıyla var olmak yerine neşeyle güç bulmak. Depresyonun bedeni, ruhu tüketmesine izin vermek yerine, stresi pozitif düşünceyle yönetmek. Öfkeyle yaklaşmak yerine sakinlikle dinginlikle ve anlayışla karşılamak herkesi ve her şeyi. "Bunlar neden hep benim başıma geliyor?"u sorgulamak yerine kabullenmek yaşamı her haliyle. Yok etmeye çalışmak yerine varoluşa katkıda bulunmak. Çatık bir çift kaşın altından bakmak yerine gülümsediğinde ışıldayan gözlerle bakmak dünyaya ve tüm insanlara. Ne kaybeder ki insan?

Kim bilir samimi bir tebessüm dünyanın başka bir yerinde birinin kalbine mutluluk, bedenine sağlık, ruhuna huzur verir.

O yüzden buraya değil ama bir tebessüm bırakıyor ve yeni dönemde sizlere “merhaba” demek istiyorum. Umarım neşe ve sevinçle bolca gülümseyebileceğimiz anlar biriktirebiliriz.

Gülmek ize yakışıyor, bunu sakın unutmayın…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.