SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir Gün Bu Kadim Kentin Bir Yerinde Sizlerle Tanışmak Ümidiyle Şimdiden Merhaba Diyelim

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2022 21:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2022 15:16

1983 Yılında başladı GAZETECİLİK maceramız. Entertip kurşun baskı siyah beyaz gazetelerden, Macintosh dizgilerden, PC dizgilere, ardından Photoshop, Corel grafik programlarının rengârenk dünyasına, tek renk ve 2 renk baskı makineleriyle birlikte süreç bugün 5 renk baskı, CTP baskı teknolojilerine kadar ulaştı. 1988 yılında bir çamaşır suyu firmasının afişleri için 3 renk ipek baskı ile iş ürettiğimizi, çocukların oyun oynamak için yerde zıplattıkları plastik topa yuvarlak bir oklavanın ucunu sokup daha düzgün tabela yazmaya çalıştığımızı dün gibi hatırlıyorum. Zaman teknolojiyi hayatımızda nasıl bu kadar hızlı işledi, bir ajansın dünyasını nasıl bu kadar değişime uğrattı inanın bilmiyoruz. 1989 yılında İstanbul'da ilk reklam & medya ajansımızı kurduğumuzda mecralar bu kadar renkli değildi. Aniden renklenen ve hızlanan Medya makinelerin büyülü dünyasında biz gazetecileri değiştirmeye başladı. Biz renklenmek ve hızlanmak yerine, sadece değişime ayak uydurmak için çabaladık ve değişimin çarklarının bir parçası olarak tecrübe biriktirdik. Medya birikimimizin bu kadar çok evreyi yaşamış olmasını bir kazanç olarak gördüm her zaman. Ve bu kazancı sizlerle paylaşmaktan ve bu paylaşımlarımın sizlere kazanç olarak dönüşünü izlemekten hep mutluluk duydum. Bir gazeteci olarak 38 yılı geride bıraktım ve en büyük kazancım KUTLU BİR MESLEK OLAN GAZETECİLİK kaşesine sahip olmak.

Meslekte bu kadar eskiyince hayata taşıyacağımız ve sizlere sunacağımız gazetenin bir farkındalık yaratması gerekiyordu. Okuyucuların huzuruna çıkacaksak bu çıkış sıradan olmamalıydı. Bildiklerimiz ve varsıllıklarımız kentle bütünleşmeli, kentlilik kimliğine katkı koymalıydı!

Öncelikle KES KOPYALA YAPIŞTIR gazeteciliğinden öte, ESKİ KAFA GAZETECİLİĞİ yeniden gün yüzüne çıkarılmalıydı. Bu nedenledir ki, bu yazımı okuyan dostların şunu iyi bilinmesini isterim ki, www.haberindogrusu.com, her ay farklı konularda ARAŞTIRMACI GAZETECİLİK anlayışıyla HABER DOSYALARI açacak ve bu dosyaları Pek çok içeriği bir arada bulunduran SOSYAL MEDYA araçlarıyla kuvvetlendirip yeni dijital medyanın şimşek hızıyla sunmak amacını taşımaktadır.

Bursa’da dijital medya takipçilerine farklı bir MEDYA sunacağımızı ve birçok yeniliği KENT YAŞAMINA katacağımızın da müjdesini buradan vermiş olayım.  Ayrıca, bizim için GAZETECİLİKTE en önemli şeyin İNSAN unsuru olduğunu ve bunu asla unutmayacağımızı bilmenizi isteriz.

Henüz tanımıyorum sizleri… Ama tanışacağız nasipse. Peki nasıl?

Köşe yazılarımda, canlı yayınlarda, zaman zaman “kentli buluşmalarında” bir araya gelerek Bursa'ya, siyasete, kültüre sanata, hayata dair iki lafın belini kıracak o kırılmalardan çıkan sesleri de kenti yönetenlerle paylaşacağız…

Ön yargıdan uzak, kimseye eyvallahı olmayan, el ovuşturmayan ve sadece doğrunun peşinde, ESKİ KAFA GAZETECİLİK geçmişine güvenen bir MEDYA KURULUŞU olmak en büyük ülkümüz.

Dedim ya, ŞİMDİDEN MERHABA…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.