SON DAKİKA
Hava Durumu

Evlilik Temelleri Nasıl Kurulmalı?

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2024 01:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2024 01:52

Merhabalar değerli okurlarım, bugün sizlere ‘evlilik’ ve ‘aile olmak’ kavramlarının nasıl bir zemin üzerine kurulursa, daha sağlıklı bir aile sistemi olabileceği ile ilgili yazmak istedim.

Öncelikle, aile olmadan önce birey olmak konusunu konuşmak gerek elbette. Her bireyin kendini gerçekleştireceği değerleri ve öncelikleri vardır. Bireyler kendi önceliklerinin ve değerlerinin farkında olmalı, bu değerleri de evlilik öncesi partnerleri ile paylaşmalıdırlar. Karşılıklı olarak öncelik ve değerlerin konuşulması evlilik kurumu kurulduğunda herhangi bir sürprize yer açmayarak temelden sağlam bir ilişki kurulmasına vesile olacaktır.

Yine belirtmek istediğim başka bir konu, bireyin kendinde var olan sorunlarının bütün aileyi etkisi altına alacağıdır. Yapılan sayısız araştırma bunu doğrulamaktadır. Bu sebeple bireyler sorunların kaynağını ailenin diğer üyelerine yüklemek, onları suçlamak ya da eleştirmek yerine, önce kendilerini değerlendirmeleri yine ilişkinin sağlam bir zemine oturmasına yardımcı olacaktır.

Bireyler, yine önemli bir konu olduğunu düşündüğüm ‘iletişim’ konusunda bilgi sahibi olmalıdır. ’Dinleyici-konuşmacı tekniği’ dediğimiz iletişim şeklini, her bireyin mutlaka bilmesi ve dinleme becerisini aile içi iletişimde kullanması halinde kriz yönetimini kolaylaştıracak ve yine ailenin temelden sağlam olmasını destekleyecektir.

Bütün bu bilgiler ışığında görüldüğü üzere aile sisteminin sağlam bir zemine yerleşmesi aileyi oluşturacak bireylerin var olma şekli ile direk ilgilidir. Öz değeri düşük, kaygılı, başka fikirlere kapalı, değerlerinin farkına varamamış bir bireyin eş seçimi sağlıksız olacağı gibi ne yazık ki evlilik kurumunun da işlevsel olması söz konusu olmamaktadır. Toplumun en önemli yapı taşı olan ‘aile’nin bütün sistemi etkilediğini de ekleyerek, sağlıklı etkileşimde bulunduğunuz bir aile ortamı yaratmanızı temenni ediyorum..

Sevgiyle kalın..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.