SON DAKİKA
Hava Durumu

ALLAH’IN İZNİYLE FAİZCİLER DEĞİL TÜRKİYE KAZANACAK!

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2021 00:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2021 00:43

Türkiye, yine dört bir koldan yapılan saldırılara maruz kaldı.

Bu kez saldırı gerekçesi Merkez Bankasının birkaç aydan beridir sistematik olarak faiz indirimine gitmesi…

Artık kanıksadığımız ve neredeyse ezbere bildiğimiz gerekçeleri kullanarak saldıranlar, faiz indirimine mukabil döviz yükselmesini argüman olarak kullanıyorlar.

İyi de dövizin yükselmesini sağlayan güç de onların ağababaları.

Yani anlayacağınız, kurtla birlikte saldırıyor, çobanla birlikte yiyor ve mal sahibiyle birlikte ağlıyorlar. Hele o televizyonlarda milletin gözünün içine baka baka, “vah vah, bittik, ülke mahvoldu” teraneleri yok mu, insanı çileden çıkarması işten bile değil.

Sevindiklerini, zil takıp oynadıklarını saklamayı da beceremiyorlar üstelik…

Yeminli Türkiye düşmanı TV kanallarından birisi muhaliflerin tüm temsilcilerini yayına bağlıyor hepsi sırasıyla felaket tellallığı yapıyordu.

Sadece siyasetçilerin değil, adı ekonomiste çıkmış sözde uzmanların yaklaşımı da yukarıda resmettiğim tablonun aynısıydı.

“Mahvolduk, bittik, perişan olduk…”

Bunu, ihracat rekorları kıran Türkiye için söylüyorlardı.

Yegâne gerekçe dövizin yükselmesi…

Hepsi, acımasızca ve hakikatlerle aykırı sözler sarf etti ve bir yıkım portresi çizdi.

En çok da gâvurlarla işbirliğinden, bırakın utanmayı adeta haz alan, Davutoğlu ve Babacan isimli Brutüsler ile Karamollaoğlu isimli işbirlikçi, adeta vahşi bir canavar gibi saldırıyorlardı.

Heybelerindeki tüm kötülükleri saçtılar orta yere.

Dikkat buyurunuz, gâvurun tetikçisi bir kanalda, faiz indirimini yerden yere vururken, tetikçinin tetikçisi olduklarının bilincindeydiler ve bundan zerre kadar sıkılmıyorlardı.

Peki, gerçek böyle miydi de bunlar adeta kan içici vampir iştihasıyla saldırıyorlardı?

Değil elbette…

Gerçeği, kısa kısa ve maddeler halinde aşağıya sıralamaya çalışacağız.

Lakin onun öncesinde, tekraren ifade ediyoruz.

Bütün bu gâvurlara ve işbirlikçi tetikçilerine rağmen, Allah’ın izniyle faizciler değil Türkiye kazanacak!

Ülkemiz ekonomisi üzerinde yazılıp-çizilen felaket senaryolarını bir kenara bırakalım ve gerçekte mevzunun ne olduğunu anlamaya çalışalım.

İşin doğrusunu da milletimize anlatalım.

1- Unutmayalım, Dünya ekonomisi, küresel çapta etkili olan Covid-19 salgını nedeniyle bir dönüşüm geçirmektedir.

Üretim zincirlerinde büyük sıkıntılara neden olan bu salgın sonrası döneme, Türkiye en iyi şekilde hazırlanan ülkelerden biri olmuştur.

2- Artık eskisi gibi olmayacak! Yeni dönemde artık üretim ve ihracata dayalı ekonomiler ayakta kalacaktır. Veriler, ülkemizin öngörülü ve akıllıca hamlelerle bunun üstesinden geldiğini göstermektedir.

3- Unutmadan, Robin Brooks gibi dünyaca ünlü ekonomistler bile TL’nin bunu kısa sürede atlatarak 2018’de yaşadığı krizden toparlandığı gibi bunu da atlatacağını söylerken bu neyin çığırtkanlığı?

Muhalefet neden faiz lobisinin peşinde?

4- Malum Covid salgını, ABD gibi dünyanın en gelişmiş ekonomilerini bile sarsmış, ABD’de enflasyon yüzde 6’nın üzerine çıkmıştır.

Ülkemizde ise ihracat rakamlarımız geçen yılın Ekim ayına göre yüzde 20’nin üzerinde artış gerçekleştirerek 20,8 milyar dolara ulaştı.

5- Ve Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamlarına ulaşılmasını hazmedemeyenler, faiz indirimi üzerinden gündem yapmaya çalışmaktadır.

Bu ihracat ülkemizdeki dövizin artmasını sağlayarak orta vadede TL-döviz paritelerinin dengelenmesini sağlayacaktır.

6- Boş verin muhalefeti!

Ülkemiz, paradan para kazanmak isteyen faiz lobisi yatırımcılarının yerine, Türkiye ekonomisine, istihdamına ve üretimine katkı sağlayan gerçek yatırımcıların merkezi haline gelecek.

7- Varsınlar bağırsınlar; Üretime dönüşecek sermaye girişleri yerine adeta sıcak para laneti yaşatan finansal vurgunculara dur demek ülkemizin hayrına olacaktır.

8- İç talep koşullarının oluşturduğu dinamiklerle büyümeye, ihracat ve üretim için daha fazla ithalat yapmaya bizleri mahkûm eden sıcak para lanetine artık dur demenin vakti geldi…

Bu yüzden paniklediler.

9- Vakti geldi…

Covid-19 sonrası dünyada üreticilerimizin başarılarıyla cari açığın artık mazide kaldığı, finansal vurguncuların kolay para kazanma kapısı olarak göremeyeceği bir ekonomiye sahip olacağız.

10- Bu nedenle, milletimizin yabancı sermayeye faiz ödemek için köle haline gelmesini isteyenler faiz indirimi kararından rahatsız oldular.

Fakat Allah’ın izniyle duruşumuzu koruyarak Milletimizin emeğini-alın terini faiz lobilerine, küresel finans çetelerine kaptırmayacağız.

Ve son söz:

Faiz indirimini gerekçe gösterip saldıran nadanlar sadece Türkiye düşmanı gâvurlara tetikçilik yapmakla kalmıyor “Allah’la savaşmayı” bile göze alıyorlar!..

Varsın alsınlar…

Tarih de bu ümmet ve bu millet de bütün bu olanları not ediyor.

Veyl olsun kibri, kini ve şeytani intikam hissi için Allah’la savaşmayı göze alan bedhahlara!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin Doğrusu En Güncel Haber

 

Haberin Doğrusu, Bursa haber, Bursa son dakika, Doğru haber, Son dakika, Bursa iş dünyası, Bursaspor, Bursa hava durumu, Bursa nöbetçi eczaneler, Bursa ekonomi haberi, Bursa kapalıçarşı, Bursa trafik durumu

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.