SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Çalışıyor

Yazının Giriş Tarihi: 21.02.2022 00:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.02.2022 12:37

AK Partinin elindeki tabir caiz ise en büyük “Büyük Şehir Belediyesi” Bursa’da…

Başkan Alinur Aktaş taşıdığı sorumluluğun farkında olarak gece gündüz demeden büyük bir gayretle çalışıyor.

Bursa çok fazla göz ününde olmadığı için de yaptığı mühim çalışmalar, özellikle de Türkiye kamuoyunda hak ettiği yansımayı bulmuyor ama buna rağmen başkanın çalışma ekibi bir süreden beridir tanıtım ve prezantasyon çalışmalarına dair geliştirdikleri yöntemlerle ciddi mesafeler aldı. 

Söz gelimi Marmara bölgesini ciddi şekilde etkisi altına alan ve özellikle de İstanbul büyükşehir belediyesinin çuvalladığı kar yağışı sürecinde Bursalıların takdirle izlediği karla mücadele çalışmaları hem Bursa ölçeğinde hem de Türkiye ölçeğinde doğru bir şekilde yansıtılarak aradaki fark gözler önüne serildi.

Bursa büyükşehir belediyesinde birçok alanda “helal olsun” dedirtecek gelişmeler söz konusu.

Mesela, Bursalıların on yıllardır hayalini kurduğu ‘Hanlar Bölgesi’ projesi hayata geçirildi ki, buna dair bir değil birkaç yazı yazmak icap eder.

Her şey alabildiğine zamlanırken Bursa büyükşehir belediyesi öğrenci ulaşımında indirime gitti.

Besaş ekmeği gramajı ve içeriği ile piyasadaki ekmeğin yarı fiyatına satılıyor.

KDV indirimini faturaya yansıtacağını ilk deklere eden belediye oldu…

Bu ve buna benzer birçok önemli hizmete en son, enerji üretimine yönelik hamleler eklendi.

Bu hususu biraz açalım dilerseniz.

Şehre kazandırılan “Doğu Bölgesi Entegre Katı Bertaraf Tesisinde” ilk biyogaz tankının devreye alınmasıyla enerji üretimi başlarken, yılsonuna kadar yaklaşık 75 bin konutun tüketimine eş değer 12 megavat enerji üretimi sağlanacak. Çevreye değer, ekonomiye güç katan tesisi basın mensuplarına gezdiren Bursa büyükşehir belediye başkanı Alinur Aktaş, hamasi nutuklarla çevreci olunamayacağını, daha sağlıklı bir gelecek için bu tür yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Küresel ölçekte en önemi çevre sorunlarının başında gelen iklim değişikliğiyle mücadele konusunda yerel ölçekte önemli adımlar atan Bursa büyükşehir belediyesi, yenilenebilir enerji kaynaklarına bir yenisini daha ekledi.

“Bursaray” istasyonları ile hizmet binalarının çatısını birer güneş enerjisi santraline dönüştürmeye başlayan, “Yenikent Katı Atık Depolama sahasında” metan gazından, BUSKİ su depolarının girişlerine kurulan HES’ler vasıtasıyla da sudan enerji üreten büyükşehir belediyesi, “Doğu Bölgesi Entegre Katı Bertaraf Tesisinde” de enerji üretimine başladı.

Yap-işlet-devret yöntemiyle hayata geçirilen ve yılsonuna kadar toplamda 40 milyon dolarlık yatırımın yapılacağı “Doğu Bölgesi Entegre Katı Bertaraf Tesisinde” ilk biyogaz tankının devreye alınmasıyla enerji üretimi başlarken, yılsonuna kadar yaklaşık 75 bin konutun tüketimine eş değer 12 megavat enerji üretimi sağlanacak.

“Yeşil büyüme stratejimiz çerçevesinde yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimine ağırlık veriyoruz. Güneş ve rüzgâr enerjisi yatırımcılarına 0 oranında vergi indirimi ile 6 yıl boyunca sigorta prim işveren hissesi desteği sağlayacağız” diyen gelmiş geçmiş en çevreci başkan olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın izinde giden Alinur Aktaş, bu hususa dair şu notları ekliyor…

“İklim değişikliği, küresel ısınma, çevreyi korumalıyız” gibi sadece hamasi nutuklarla çevreci olunmaz!

Kentlerin, geleceğe sağlıklı bir şekilde taşınması için bu tür yatırımlara ihtiyacı vardır.

Yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen projeye yılsonuna kadar toplamda 40 milyon dolarlık ciddi bir yatırım husule gelecek. Proje tamamlandığında 75 bin hanenin ihtiyacı olan elektrik üretimini karşılamış olacağız. Benzer bir tesisi batı bölgesi için de planlıyoruz.

O konuyla ilgili detayları da kamuoyu ile paylaşacağız.

İddia ediyorum; Bursa Büyükşehir Belediyesi 81 il arasında bu konuda örnek yatırımları yapan belediyelerden bir tanesi olacak…

Netice-i kelam…

Bursa büyükşehir belediyesi çalışıyor, üretiyor ve halkla iç içe bir yönetim anlayışı sergiliyor.

İnşallah bundan sonrasında da takdir edilen bu hizmetler katlanarak büyür ve “Halka hizmet Hakka hizmettir” anlayışı bi tamam makes bulur…  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.