SON DAKİKA
Hava Durumu

SİZ HİÇ MELEK GÖRDÜNÜZ MÜ?

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2021 09:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2021 09:48

Biz onu (Kur'ân’ı) Kadir gecesinde indirdik.

Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin?

Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır.

Melekler ve Ruh (Cebrail veya Ruh adındaki melek) o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler.

O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir!

(Kadir Suresi, 1-5)

O gece, Cebrail (A.S.)’ın komutasında sayısız Melek teşrif etti yeryüzünü.

Tanyeri ağarıncaya kadar, ‘bizimle tanışmak isteyen yok mu?!’ diyerek her nefse ayrı ayrı şöyle nida da bulundular:

Ey inanan insanlar, siz değil misiniz ‘amentü’ diyen!

Her an yaptıklarınızı kayda geçen Kiramen Kâtibin, sizlerin, ‘inandık, işittik ve itaat ettik!’ dediğinizi söylüyorlar bizlere…

Yoksa bu iddianızda doğruculardan değil misiniz?..

Peki, ya Kadir suresini de mi hiç okumadınız?..

Hepimizin Rabbi olan Hak Teâla takaddes hazretleri, yeryüzüne esenlik, selâmet, rahmet ve mağfiret armağanlarıyla indiğimizi ihtar etmiyor mu sahi?..

Bizler, inayet-i Rabbani ile sizlerin geçici mekânlarınıza geldik.

Yok, mu içinizde ‘Hoş geldiniz, safa getirdiniz’ diyecek olanlar?

Her gün görüştüğünüz insanlardan bile bu kadr-ü kıymeti eksik etmezken sizlere ne oldu da bizden bu kadirşinaslığı esirgediniz?

Yoksa, yoksa sizler Firavunlara özenen ve bu aşağılık özentileri nedeniyle kendilerini ilah sanan izafi güç sahiplerinden korktuğunuz için mi bizleri karşılamaya gelmediniz?

Siz bilmiyor musunuz ki, Allah’ın emriyle bizler Firavunları, Karunları, Hamanları, Nemrutları ve dahi bunlara benzeyen nice zalimleri yerin dibine geçirdik!..

Eğer onların sizlerle konuşmaya takati olsaydı, hiç şüpheniz olmasın ki, bu aldanmışlığınızı yüzünüze vurmakta asla tereddüt etmeyecekler ve ‘biz yandık, bari siz helâk olmayın’ diyeceklerdi. ‘Sakın Allah’tan başkasından korkmayın, bu beş para etmez sünepe ilahçıkların bir sivrisineğe bile güçlerinin yetmeyeceğini en iyi biz biliriz’ demekten de kendilerini alamayacaklardı.

Sizler eğer; ‘La havle ve la kuvvete illa billah!’ın sırrına ererseniz, bizlerin yanı başınızda ve namazlarda tutuğunuz saflarda omuz omuza durduğumuzu görmeniz işten bile değildir…

Bizler değil miydik ki, Bedir aslanlarına omuz veren?!.

‘Vema rameyte iz rameyte velakinnellahe rama!’ ilahi buyruğunda ifade olunan tozları birer top güllesi halinde müşriklerin tepesine çakan bizdik, evet!

Kuşkusuz ki, Pentagon denen karton kaleyi, Rabbimizin dilemesiyle zalimlerin başına geçirmek, bizler için Bedir’dekinden daha zor değildir.

Atom denen basit bombanın pimini, zalimlerin üslerinde çekmek de zor olmaz bizim için. Ama galiba siz, sadece ve sadece bir vehimden ibaret olan bu yeryüzü zebunkûşlarından anlamsız bir biçimde korkuyorsunuz!

Oysa Allah’tan korkmanız sizler için daha hayırlıdır!..

Dediler ve gittiler.

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.