SON DAKİKA
Hava Durumu

Kaygıyı tetikleyen durumlara odaklanın

Yazının Giriş Tarihi: 26.02.2024 23:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.02.2024 23:15

Kaygının ne olduğunu öğrenin. Hakkında bilgi sahibi olunmayan durumlar kişide daha fazla korku ve kaygı yaratır.

Düzenli uyku ve beslenmeye özen gösterin.

Kaygıları düşünmek için zaman limiti koyun. Kaygı zamanınız olsun. (Örneğin 15:00-15:30 arası kaygılarımı düşüneceğim.)

Kaygılandığınızda düşüncelerinizi ve duygularınızı ne gibi şeyler tetikliyor onlara odaklanın.

Güçlü yanlarınızı listeleyin.

Sigara, alkol ve aşırı kahveden uzak durun.

Olumlama yapmaya dair kendinizi geliştirin. Kişisel gelişiminize yatırım yapın. Ve çeşitli gevşeme teknikleri ile destekleyin.

Kaygıdan dolayı kaçtığınız şeyleri listeleyin ve kolay aşamadan başlayarak üzerine gitme egzersizleri yapın.

Gün içinde aklımıza birçok olumsuz düşünce gelmektedir. Olumsuz negatif düşünceler gelince bizler de kendimizi kötü hissederiz. Sanki gelecek zamanda kötü şeyler olacakmış yani başarısız olacağız, okulu geçemeyeceğiz, istediğimiz işe sahip olamayacakmışız gibi...

Ya da evliliğimiz, ilişkimiz bir gün bozulacakmış gibi korkularımız olabilir. Aslında olumsuz düşünceler bizim hayattan beklentilerimizi ya da umutsuz olduğumuzu gösteren düşünce yapılarıdır. Bazen durup dururken gelen olumsuz düşünceler bardağın boş tarafını görmemize sebep olur.

Düşüncelerimizin bizi farklı yönlerde etkilemesi şuna benzemektedir: Aynı sınıftaki iki öğrencinin yetişkinlik yaşamlarında okul anılarından bahsettiklerinde birinin okulu berbat bir yer olarak anlatıyor olması diğerininse öğretmen ve arkadaşlarla birlikte çok güzel geçen okul yıllarından bahsetmesi...

Düşüncelerimizin bizi olumlu yönde etkilemesi aslında aynı durumu yaşayıp farklı şeyi görmek ve düşünmek sebebiyle oluyor. Bundan dolayı olumlu düşünmenin temel adımı aslında yaşadığımız olaylara karşı var olan bakış açımızı değiştirip iyi hissetmek için en temel adımı atmaktır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.