SON DAKİKA
Hava Durumu

Âmâ İken Görür Oldum da Konuşurken Lâl

Yazının Giriş Tarihi: 13.11.2022 01:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.11.2022 01:03

Başlığı yazdığımda konu belliydi, ilk cümlemi bununla değiştirdim çünkü sağır değildim. Değiştirdim çünkü yazmak değildi mesele, nasıl okunacağıydı.

“Eledim Eledim Höllük Eledim,

Aynalı Beşikte Canan Bebek Beledim.

Büyüttüm Besledim Asker Eyledim,

Gitti De Gelmedi Canan Buna Ne Çare,

Yandı Ciğerim De Canan Buna Ne Çare.”

Ne zaman fırtınaya kapılsam iniyor gökten bir el, beklenen o işaret yetişiyor imdadıma. Size de bu yazı umarım o işaret olur ki işaret daha ne kadar bağırabilir?

“Alın bu durumları, legal-illegal her yapıya uygulayın.” diyerek sözlerini bitirdi Ayhan Eralp Hocam bir yazısında. Bazen; okuduklarımız, gördüklerimiz işaret olabiliyor bizlere. Zaman zaman kendimi tutamayıp siyasi söylemler yapsam da mümkün olduğunca siyasetten uzak yakıyorum deniz fenerini. Kimi umursayıp görüyor ve değerlendiriyor feneri, kimi ise pusula ve haritasına o kadar kilitlenmiş ki çevreyi umursamıyor. Oysa ben pusulanız bozuk demiyorum veya haritanız yanlış demiyorum. Deniz çekilir bazen ve kayalıklar zarar verir geminize, bazen o kadar çekilir ki bir ada çıkar yüzeye. Sizin geminiz olsa da bu gemi, filo hepimizin. Bugün sahip çıkmadığımız bir gemi karaya vurduğunda filomuzu zayıflatır.

Eleştirilerimizin sertliği tabi ki bizim kararımız. Söylemlerimizle zarar vermeyelim, uygun bir dil kullanalım. Fakat zarar vermemek düşüncesi ile yanlışı da savunmayalım değil mi? Unutmayalım yanlışa doğru denilmez, denilmemeli. Yanlışı savunmaya başladığımızda önümüze bakmayı bırakmış oluruz. Pusula doğru gösterir, harita doğrudur fakat önümüzdeki koskoca adayı görmezden gelip de sustuğumuzda, adayı görmeyenlere ada var demedikçe, gemimiz göz göre göre vurur karaya. Geminin karaya vurması sorun değil de geminiz savaş gemisi olduğunda, tayfanızın da filonuzun da kaderi sizin ellerinizde oluyor.

Ben, zayıf filo veya şehit tayfa istemediğim için yanlış gördüğümü de dile getiriyorum, doğru gördüğümü de dile getiriyorum. Kara görününce kara diyorum, rüzgârı doğru bulunca da yelkenler fora.

Ne diyorsunuz yanlış mı yapıyorum?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.