SON DAKİKA
Hava Durumu

Başlarken... Oku...

Yazının Giriş Tarihi: 18.09.2022 10:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.09.2022 18:25

Başlangıç olarak; okuyucu için en uygun başlık buydu. Kısa, öz ve anlaşılır.

Her şeyin kolayına kaçan insanlığa ise okumada da bir çözüm lazım ki şimdi size kendi yöntemimden bahsedeceğim lakin önce durumu kısa bir inceleyelim.

Kendim dahil herkese okumayı öneriyorum çünkü okumuyoruz ki çoğu zaman izlemiyoruz, dinlemiyoruz bile ama her şeye yorum yapabiliyoruz ve konuya hakim olmasak da her soruya cevap verebiliyoruz. Konuya hakimiyet göreceli bir kavram ama konu hakkında tamamen bilgisiz olup da yorum yapanlarla halaya dursak dünyayı rahat sararız.

Ben okumuyorum diye herkese okumuyorsunuz diyemem tabi ama genellemem gerekirse, böyleyiz. Haklı gerekçemiz de var, zaman. Hafta içi özellikle, kimin zamanı var? Zor oluyor haliyle bir şeye zaman ayırmak. Hele ki okumak için başka uğraşlarımızdan feragat etmek, kabul edilemez. Başka uğraşlarımız da telefonumuz ki iddiaya girerim bu yazıyı bile çoğu kişi telefondan okuyor.

Aslında, okuyucuya bir şeyler anlatmak da zor, eskiden dizi-film yok diye mecburlarmış yazmaya ve okumaya. Bu nedenle de anlamak ve anlamlandırmak okuyucuya kalıyormuş. Peki, bu ne kadar kötü veya iyi?

Okuyucu; hayal dünyasının genişliği ile beyninin geliştiği kadar betimlemeleri yorumlayabiliyor ve anlama-anlamlandırma yetenekleri okuduğu oranda da gelişiyormuş. Yani, belirli bir eşiği geçtikten sonra eğlence başlıyor fakat benim gibi hiç kitap okumamış biri eline kitap aldığında tabi ki sıkıcı geliyor. Okurken kafamızda canlanmıyor, film izliyor gibi okuyamıyoruz.

Bu yazıyı da buraya kadar okuyanlara saygım sonsuz. Sırf okuyun diye kendimi okumayan adam bile ilan ettim, daha ne yapılabilir? Çoktan bırakmalıydınız yazıyı evrenin boşluğuna, saygı görmek hakkınız. Hangi yazıyı sonuna kadar okuyacak sabrımız var bu zamanda? Buna rağmen, Türkçe yazılarda “Sonuç” paragrafı sonda oluyor. Bazı dillerde bu durum anlaşılmış olsa gerek ki kompozisyonlarının ilk paragrafında “Sonuç” bölümü yazıldıktan sonra, arkasından “Giriş” ve “Gelişme” paragrafları yazılıyor. İşte bunu iyi kullanmak gerekiyor. Önümüze yazı çıktığında hiç zamanımız yoksa son paragrafı, biraz daha zamanımız varsa ilk paragrafı ve devamını okuyabiliriz. Benim yöntemim bu, ilk ve son paragrafa hep şans veririm, konu güzelse okumaya devam ederim. Zaman mı? O sadece, okumadığımızda bahanemiz. Kimlerin bu yazıya zamanı vardı bir görelim ve diyelim buradan da bismillah.

Bundan sonra, bazı yazılarıma www.haberindogrusu.com aracılığı ile ulaşabileceksiniz. Sizlere de efendim, şimdiden hoş geldiniz diyelim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.