SON DAKİKA
Hava Durumu

Kısık sesler, Tazminat Haklarını Alamayan Astsubaylar

Yazının Giriş Tarihi: 21.01.2023 18:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.01.2023 23:11

Bu insanlar yıllarca vatana hizmet ediyorlar, bunun uzantısında da hayatlarından çalıyorlar, çocuklarından çalıyorlar, eşlerinden çalıyorlar, ailelerinden çalıyorlar.

Yetmiyor…

Vatanlarına hizmet için, adını dahi bilmediğimiz köylerde bu ülkenin evlatlarını eğitiyorlar, topraklarımızda düzeni koruyorlar, sıcacık evlerimizde bu satırları okuyalım diye yeri geliyor dağlarda donuyorlar.

Devlet, vatandaşlarının yaşam şartlarını iyileştirmekle görevli olduğundan sürekli çalışmalar yapıyor. Bunun uzantısında da yeterliliği tartışmaya açık olsa da bir takım grupların standartlarında çeşitli iyileşmeler görülebiliyor. Yalnız, bu iyileştirmeler sırasında unutulan kitleler olduğunda HAK da unutulmuş oluyor. Birilerine iyilik yaparken dengeler bozulduğunda, hak yenilmiş oluyor.

Bu konunun bir örneği de bugün emekli ve muvazzaf Astsubaylarda yaşanıyor ve uzun zamandır diyorlar ki:

“Bizler, emeği ile yaşayan, emeğinden başka gücü olmayan, sonu başından belli, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm yükünü omuzlarında taşıyan, kendi kurumları tarafından sosyal ekonomik ve insanî haksızlıklara uğratılan sessiz bir toplumuz.” Ersen Gürpınar, E.Per.Kd.Bşçvş.

Astsubaylar bunu derken, FETÖ Gazetesi Taraf’ın yazarları ise “Dinci faşizm, devrimci faşizme karşı” başlıklarıyla Astsubayları aşağılayan yazılar yazıyorlardı.

TSK’yı hedefe alan FETÖ, Astsubayları da ıskalamıyordu. Devletin birlik ve bütünlüğüne karşı olan yapıların, söz konusu devlete zarar vermek olduğunda hedefine aldığı Astsubaylar ise her zaman olduğu gibi devletine sadık bir şekilde yutkunarak bazı konuları içlerine atıyorlardı.

Öyle ki Astsubaylar, 1970 yılında yaptıkları yürüyüşe bile çıkmıyorlar ama devlet erkânının da bir gün ellerinden tutmalarını daima bekliyorlardı.

TSK personeli için iyileştirme yaptığını düşünen siyasiler ise yıllardır Astsubayları hep unutmuş, özellikle tazminatlarda da Astsubayları ve emeklilerini adeta yok sayarak, büyük adaletsizliklere birçok sefer imza atmışlardı.

Ve yıl oldu 2023…

Astsubayların bugünlerde yine haklı bir mücadele atağı var. Talepleri doğrudur, yanlıştır, eksiktir, fazladır bilemem. Bu konu hakkında tek bildiğim, bunca zaman haklarının siyasiler tarafından açıkça gasp edildiği.

Bu hak mücadelesinin, bugünlerde sancağını taşıyor olarak gördüğüm TEMAD (Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği), tazminat talebinde her kesimin desteğini almalı. TSK emeklileri başta olmak üzere, tüm devlet memurları ve hak arayışı olan diğer kitleler bu talebe destek vermelilerdir ve Astsubaylar en kısa süre içerisinde “TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ PERSONEL KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ” ile talep etmekte oldukları tazminat haklarını almalılardır.

Unutmayınız; sesimiz, bir olduğumuzda gür çıkacaktır.

Kalın sağlıcakla.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.