SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'DEKİ TÜRKEVİ VE BTSO'NUN TİCARET MERKEZİ

Yazının Giriş Tarihi: 29.09.2021 02:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.09.2021 02:27

New York'taki Türkevi Binası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle açıldı.

Görkemli bir açılışı oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışını yaptığı Türkevi'nde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson başta olmak üzere pek çok ülkenin devlet başkanı ile görüşmeler yaptı.

New York'taki Türkevi, bir anda dünyanın gündemine oturdu.

Evet Türkiye ABD'ye BM toplantısı hem de Türkevi açılışı için adeta çıkarma yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala gibi üst düzey isimlerin katıldığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temaslarında BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da iş dünyasını temsilen TOBB Başkanı Rifat Hisarciklioğlu, DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak ve TAİK Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ile birlikte yer aldı.

Türkiye bir yandan siyasi diğer yandan da ekonomi alanında dünyaya ağırlığını hissettirmeye çalıştı ABD'de.

Bunda başarılı oldu mu?

Öyle görünüyor.

Hem siyasi hem de ekonomik olarak "oturduğunuz yerden" dünyaya kendinizi kabul ettirmeniz mümkün değil.

Türkiye uzun bir süredir bunun farkında.

Örnek mi?

BTSO...

Evet Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, 2013 yılından bu yana Küresel Fuar Acentesi projesi ile üyelerinin dış ticaret hacmini arttırmak için önemli çalışmalar yürütüyor.

BTSO, bir yandan üretim ve ihracata ağırlık verirken diğer yandan Türkiye'ye yeni yabancı yatırımcılar kazandırmak için de temaslar gerçekleştiriyor.

Ve ABD ile Türkiye arasında ticaret hacminin artırılmasına yönelik yıl sonuna kadar BTSO öncülüğünde 4 farklı program gerçekleştirilecek.

Programlar çerçevesinde BTSO üyeleri New York’taki IFE, Los Angeles’taki LA Textile ve Las Vegas’taki AAPEX fuarlarına Küresel Fuar Acentesi projesi kapsamında ziyaretlerde bulunacak.

Bursa firmaları için ayrıca, "Mobilya UR-GE Projesi" kapsamında Kuzey Carolina’da yurt dışı pazarlama faaliyeti düzenleyecek.

Bilindiği üzere BTSO, New York Türk Ticaret Merkezi’nde iki katı Bursalı tekstil, otel ve iş kontratları sektör temsilcilerinin hizmetine sunmuştu.

BTSO üyeleri merkezde bulunan ve 365 gün açık olan yerel showroomlar sayesinde sektörün potansiyelini daha geniş bir alıcı kitlesine tanıtmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı gerçekleşen Türkevi, aslında BTSO'nun bir kaç yıl evvel paydaşları arasında yer aldığı "Ticaret Merkezi" projesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Yani Bursa ve BTSO yine "öncü" olduğunu kanıtladı.

Eğer bu süreçte koronavirüs salgını ve buna bağlı olarak dünya genelinde kapanmalar yaşanmasaydı BTSO öncülüğünde açılan Ticaret Merkezi'nin faydalarını daha önce anlayacaktık.

Ama geç değil...

En azından BTSO'nun girişimi sayesinde Bursalı ve Türk firmalar rakiplerine göre bir kaç adım önde olacak.

Başta BTSO Başkanı İbrahim Burkay olmak üzere emeği geçenler güçlü bir teşekkürü ve alkışı hak ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin Doğrusu En Güncel Haber

 

Haberin Doğrusu, Bursa haber, Bursa son dakika, Doğru haber, Son dakika, Bursa iş dünyası, Bursaspor, Bursa hava durumu, Bursa nöbetçi eczaneler, Bursa ekonomi haberi, Bursa kapalıçarşı, Bursa trafik durumu

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.