SON DAKİKA
Hava Durumu

BUÜ'NÜN HEDEFİ KENTLE TAM BÜTÜNLEŞME

Yazının Giriş Tarihi: 29.10.2021 00:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.10.2021 00:56

Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Saim Kılavuz, geçtiğimiz günlerde 2,5 yıllık görev sürecini basın mensuplarına değerlendirdi.

Kendisi ve ekibini başarılı buluyor Saim hoca.

16 aylık pandemi dönemine, öğrencilerin ve öğretim görevlilerinin eğitim faaliyetlerine evden katılmalarına rağmen BUÜ'nün iyi bir performans sergilediğini de aktardı.

Rakamlara çok takılmamak lazım ama 2 konu var dı ki çok önemliydi.

Saim hoca, BUÜ olarak öğrenci dostu ve kentle bütünleşmiş bir üniversite hedeflerinden bahsetti.

Öğrenci dostu konusunda en güzel örnek 3,5 liraya satılan yemekti.

Maliyetinin 17 lira olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kılavuz, ayrıca gençlerin neşeli ve verimli vakit geçirebileceği alanlar konusunda da çalışma yürüttüklerini dile getirdi.

ULUTEK ve TTO da gündemindeydi Saim hocanın.

ULUTEK ve kendilerinden önce neredeyse kapanma noktasına gelen TTO'nin başarılarından övgüyle bahsetti.

Daha önec 25-30 arasında olan patent sayısının bu süreçte 280'lere dayandığına işaret eden Kılavuz, Renault'un Ar-Ge merkezini yeniden bu bölgeye taşıyacağını da söyledi.

Milli muharip uçağına için çok özel parçalar üreten TUSAŞ'ın da burada bir Ar-Ge merkezi kurmak istediğini, bu merkezde bir kaç yıl içinde 150 mühendisin çalışacağını da aktaran Kılavuz, BTSO ile birlikte yürüttükleri çalışmalar çerçevesinde kentteki önemli firmalar ile güzel projeleri hayata geçirdiklerini anlattı.

Heyecanlıydı Saim hoca.

"İlahiyatçıyım, uyarmazsanız çok uzun konuşabilirim" diyen Saim hoca, üniversite içindeki cami için de söylendiği gibi üniversite bütçesinden kaynak aktarılmadığını, inşaat çalışmalarının tamamen yardım ve bağışlarla yürütüldüğünü iletti.

Yapıya sadece "cami" olarak bakılmaması gerektiğini dile getiren Kılavuz, yapıda toplantı ve konferans salonları, iş atölyeleri ve benzeri alanların da bulunacağına işaret etti.

Saim hocanın anlattıklarının tamamını bu köşede aktarmak mümkün değil.

Rektör yardımcılarını, dekanlar ve bölüm başkanlarını da toplantıya davet eden Saim hoca, bununla "Bu başarı sadece benim değil, tüm ekibin" mesajını vermek istedi.

Paylaşmak güzel...

Özellikle başarıyı paylaşmak daha güzel...

 

-İNEGÖL'DE HEDEF ULAŞILABİLİR BELEDİYE


Bursa İnternet Gazetecileri Derneği, “Başkan ile İnternet Medyası Buluşuyor” programı çerçevesinde İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile bir araya geldik.

Öncelikle çok iyi ağırlandığımızı söylemeliyim.

İlk kez tanıştığım Alper Taban'ın çok içten ve mütevazi bulduğum.

"Akşam eve gittiğimde günün muhakemesini yapıyorum. Eğer iyi işler yaptığımı düşünüyorsam mutlu oluyorum, kendime 'bugünü boş geçirdin' dediğim zaman ise üzülüyorum" sözünü çok önemsedim mesela.

Öncelikli hedefinin ulaşılır bir belediye olduğunun altını çizen Başkan Taban, "alo 153" hattının Türkiye'de en kısa sürede ulaşılabilen ve sorunlara yanıt veren uygulama olduğunu iddia etti.

Hatta bunun denemesinin toplantıda yapılmasını istedi.

Bir gazeteci arkadaşımız aradı ve gerçekten 3 saniye içinde çağrıya yanıt verildi.

İnegöl hem nüfus hem de yüz ölçüm olarak Türkiye'deki pek çok büyükşehirden dahi daha büyük olduğunun altını çizen Taban, bu nedenle bütçelerinin yüzde 57'sini yatırıma ayırdıklarını söyledi.

Başkan Alper Taban'a, "İnegöl'ün yıllardır il olma hayali var. Sizin bu konudaki düşünceniz nedir" sorusunu yöneltim. Yanıtı, "Eğer il olursak merkezi yönetimden alacağımız pay artacaksa kesinlikle İnegöl'ün il olmasını ben de isterim" oldu.

Rahmetli Hikmet Şahin, Ayhan Salman ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın İnegöllü olduğunu anımsatıp, "Bursa siyasetinde İnegöl'ün ağırlığı oldukça fazla. Sizin de ilerisi için benzer hedefleriniz var mı?" soruma ise Başkan Taban, "Benim gelecek ile ilgili hedefim ve beklentim yok. Tek hedefim ve hayalim şu an yaptığım görevi en iyi şekilde yapabilmek" yanıtını verdi.

Bence göre cevaplar içtendi.

Bu buluşmadan çıkardığım; Alper Taban İnegöl için büyük şans...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberin Doğrusu En Güncel Haber

 

Haberin Doğrusu, Bursa haber, Bursa son dakika, Doğru haber, Son dakika, Bursa iş dünyası, Bursaspor, Bursa hava durumu, Bursa nöbetçi eczaneler, Bursa ekonomi haberi, Bursa kapalıçarşı, Bursa trafik durumu

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.