SON DAKİKA
Hava Durumu

Gürkan’a sağlam destek

Yazının Giriş Tarihi: 25.12.2020 14:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.12.2020 14:57

AK Parti İl Başkanlığı görevine atanan Davut Gürkan, görevi devraldı.

Devir-teslim törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala ile eski başbakan yardımcısı AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun katılması Davut Gürkan’a verilen güçlü desteğin göstergesiydi.

AK Parti Kurucu İl Başkanı Şevket Orhan, eski başkanlar Nagıp Vardrar ve Cemalettin Torun salonda bulunan isimlerdi.

Alinur Aktaş da törende yer alarak teşkilata verilen “birlikte güçlüyüz” mesaj ve fotoğrafında yerini ön saflarda aldı.

Sözü önce görevini Davut Gürkan’a devreden Ayhan Salman aldı törende.

Görevde olduğu 3,5 yıllı süreç ile ilgili kısa bilgiler veren Salman, konuşmasında halefi Davut Gürkan’ın başarılı olacağına ve hizmet bayrağını daha ileriye taşıyacağına inandığını aktardı.

Konuşmasında oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Davut Gürkan ise mensubu olduğu AK Parti’de tekrar aktif görev alma noktasında kendisine güvenen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek sözlerine başladı.

AK Parti’nin Bursa’da 393 bin 790 üyesi bulunduğuna işaret eden Gürkan, tüm teşkilat mensuplarıyla birlikte 3 milyonluk kentin hak ettiği hizmetleri alabilmesi adına çok çalışacaklarını aktardı.

“Azalmadan çoğalmanın, bölmeden bütünleşmenin çabası” içinde olacaklarının altını çizen Gürkan, bu toplantıda isimleri il başkanlığı için geçen diğer adaylar Ali Yılmaz, Mustafa Yavuz, Gökay Bilir, Nazım Maral ve Hasan Çepni’nin bulunmasının kendisi için çok değerli olduğunu vurguladı.

Türk Kızılay Bursa Şubesi, Davut Gürkan’ın başkanlığı döneminde Türk Kızılay’ın 2 yıl üst üste en iyi performans gösteren şubesi oldu.

Oradaki başarısını AK Parti Bursa İl Başkanlığı’na taşır mı bilemem ama bu konuda Gürkan’ın oldukça istekli olduğu duruşundan belliydi.

Hakan Çavuşoğlu da konuşmasında teşkilatın Davut Gürkan’ın etrafında birleşmesi gerektiğine dikkat çekti.

AK Parti’nin kendisini sürekli yenileyen bir parti olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, tüm parti teşkilatına Davut Gürkan’a destek olmaları çağrısında bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala da toplantının finalinde söz aldı.

Protokol konuşmalarını sevmediğini ifade ederek saha adamı olduğuna vurgu yapmak isteyen Ala, aslında Davut Gürkan’a da “Benim gibi salon değil saha adamı ol” mesajını vermiş oldu.

Toplantıda siyasilerden çok gazeteciler vardı.

Bursa siyasetinin önde gelen isimleri toplantıdaydı.

Herhalde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hem Davut Gürkan’a hem de diğer teşkilat mensuplarına, “Sorun istemiyorum. Birlik olun ve partimiz için çalışın” uyarısında bulunmuş.

Davut Gürkan’ın bu süreçten sonra işi zor çünkü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’dan beklentisi yüksek.

Davut Gürkan’ın bu süreçten sonra işi çok zor çünkü yerel seçimlerde muhalefet ile olan oy farkı azalmıştı.

Davut Gürkan’ın bu süreçten sonra işi çok zor çünkü hem mevcut süreci yönetmek hem de ‘küskün’ diye nitelendirilen kesimi yeniden partiye kazandırmak zorunda.

Davut Gürkan’ın bu süreçten sonra işi çok zor çünkü 2023’teki seçimlere tüm teşkilatları hazırlamayacak.

Ama başka bir gerçek daha var…

Davut Gürkan’ın bu süreçten sonra işi kolay, çünkü arkasında güçlü bir destek var.

Başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala olmak üzere, tüm parti teşkilatı onun çevresinde kenetlenmiş durumda.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.