beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayan sefaköy escort beylikdüzü escort seks hikayesi beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort esenyurt escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort alanya escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bayanlar beylikdüzü escort beylikdüzü escort

YÖK duyurdu! Öğrenci affının kapsamı genişletildi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile üniversitelere yerleşen öğrencilerden kayıt yaptırmayan veya kayıt yaptırdıktan sonra 9 Aralık 2026 tarihinden önce kendi isteğiyle ilişiğini kesenlerin öğrenci affından yararlanabileceğini duyurdu.
 Tarih: 23-09-2026 13:02:05
YÖK duyurdu! Öğrenci affının kapsamı genişletildi

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, 7592 sayılı Kanun ile öğrenci affına yönelik düzenlemelerin yürürlüğe girdiği ve aftan yararlanmak isteyenler için son başvuru süresinin 9 Aralık 2026 olarak belirlendiği hatırlatılarak, “Bu kapsamda, 2026 YKS ile kayıt hakkı elde ettiği halde kayıt yaptırmayan veya 2026 YKS ile kayıt yaptırıp 9 Aralık 2026 tarihinden önce kendi isteğiyle ilişiğini kesen öğrencilerin söz konusu kanun hükümlerinden yararlanıp yararlanamayacağı hususu Yükseköğretim Kurulu Hukuk Müşavirliği tarafından değerlendirildi. Hukuk Müşavirliğinin görüşünde, söz konusu öğrencilerin kanun hükümlerinden yararlanmaları gerektiği belirtildi. Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, 2026 YKS ile kayıt hakkı elde ettiği halde kayıt yaptırmayanların veya 2026 YKS ile kayıt yaptırıp 9 Aralık 2026 tarihinden önce kendi isteğiyle ilişiğini kesen öğrencilerin de af hükümlerinden yararlanmaları uygun görüldü. Karar, tüm üniversitelere bildirildi” denildi.

Etiketler
  DİĞER EĞİTİM Haberleri
ŞANS OYUNLARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI