SON DAKİKA
Hava Durumu

Ümit Faruk Yenici ile Şok Mangası İşkencelerinde 3. Gün

Saat 09:00 suları… Malazgirt Taburu İçtima Alanı… Güneş gözlükleri ile yaklaşıyordu yine M.K. sözde rütbeli Üsteğmen, yanında birkaç sözde rütbeli ve elinde Kara Harp Okulu işlemeli ufak not defteri ile.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2022 00:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2022 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Ümit Faruk Yenici ile Şok Mangası İşkencelerinde 3. Gün

3. Sınıf Harbiyeli tekmilini vermiş, herkes esas duruşta beklemekte. M.K. sıraların arasında dolaşarak botların boyasına, yakalardaki spoletlere, kamuflajın temiz olup olmadığına, sakal traşına bakıyor.

Hatırlıyor musunuz dün “rastgele” oluşan 8-9 kişiyi?

M.K. kesinlikle hatırlıyordu o kişileri ve sırayla seçiyordu aralardan. Gözünün üstünde kaş var diyordu, kaşı olmayana da spoletini düzgün dikmemişsin diyordu zaten, kim aksini iddia edebilirdi ki?

Sizce de ilginç değil mi dün yat-kalk-sürün yapan kişilerin birebir bugün de düzensiz olması? İşte o öğrenciler için ilginç değildi çünkü hatayı hep kendilerinde arıyorlardı.

Saat 10:00 suları…

3. Sınıf Harbiyeliye bırakıyordu bölüğü ve kendi ise düdüğünü ve Şok Mangasını alıyordu. 3. Sınıf Harbiyeli 15dk. Temel Askerlik Eğitimi (rahat-hazır ol-selam dur) eğitimi yaptırıp, bir iki istikamet verdikten sonra, 15dk. Serbestsiniz! diyordu ve Şok Mangasındakiler bakıyordu bir umut M.K.’nın gözlerinin içerisine çünkü kopmuştu kolları her düdükte şınav çekmekten. M.K.’nın gözleri ise sarı gözlüklerinin ardından kan kırmızısı görüyordu bu çocukları.

O saatler için “Su içememeye Ankara’da başlamıştık. Bölüğümüz gayet sıradan eğitim yaparken ve kendilerine dinlenme süreleri verilirken, bize ise dinlenmemize engel olabilecek her türlü fantaziyi uygulatıyorlardı.” şeklinde konuşuyor Yenici.

Saat 13:00 suları…

Yemek saati için çoktan dağılmış bölük, M.K. ise henüz acıkmamış olsa gerek ki Şok Mangası bir düdükle yat, diğer düdükle koş yapıyordu. Belki de M.K. acıkmasına rağmen hoşuna gitmişti bu uygulama, ondan yemeğe gidemiyordu bu çocuklar. Fakat bu günler fetönün insaflı günleriydi veya henüz çökmemişti fetönün sisi Ankara’ya ve kısmen de olsa çekinme vardı. Ankara’da geçirdikleri sürenin geneli için şöyle diyecekti Yenici:

        Her Taburda aynı mıydı bilmiyorum, ben sadece Malazgirt Taburu adına, hatta sadece 23. Bölük için konuşabilirim. Ankara’da olduğumuz süre içerisinde Menteş’e göre resmen tatil yaptık. Ankara’da bu ilk bir hafta boyunca, kısmen yemeklere gidebiliyorduk ve geceleri çoğu zaman daha rahat uyuyorduk. Uyuyorduk dediysem de yanlış anlaşılmasın, en azından 3-4 saat kadar uyuyabiliyorduk. Nedenini bilmiyorum ama Menteş öncesi, Ankara’da geçirdiğimiz bir hafta gerçekten Menteş’e ve hatta sonrasındaki eğitim dönemine göre biraz daha rahattı. Yine de zannediyorum ki Ankara’da bir haftalık sürede bile ayrılan olmuştur çünkü Menteş’e gitmeden hemen önce geldiğim noktayı ben biliyorum, daha sonra bahsedeceğim. Menteş’e gidince düzelecek diye diye geçti bu bir hafta.

Öğle yemeğinden sonra mı? Bölük kısımlarında (sınıf) oturuyorlardı ne olacağından habersiz ve kapıya gelen 3. Sınıf Harbiyelinin “Sabah üstü bozuk olanlar gelsin” demesi ile bozuldu alçak sesli konuşma havası, derin bir sessizlik çöktü kısımda. Ölüm Mangası çağırılıyordu.

Saat 14:00 suları…

İçtima alanında, güneşe nazır bir şekilde esas duruşta beklemeye başladı Şok Mangası, kendi bölük arkadaşları kısım ve/veya gazinoda güneşten korunurken. Zaten bir süre sonra güneşe hasret kalacaktı bir kitle. Menteş’e gidip de teni bronzlaşmamış parlak çocuklar olarak döneceklerdi fetönün memleketlerindeki kamp evlerine.

Saat 16:00 suları…

İçtima alanında toplanmaya başladı bölük. Bazıları Şok Mangasındakilere su veriyorlardı çaktırmadan. Fetö ile ilişkisi olmayanlar henüz rahattı, çünkü kimsenin aklına gelmiyordu kasten bir şey yapıldığı. Yarın veya sonraki gün bitecekti bu olay ve oraya başkalarının geçmesi vardı düşüncelerde. Kısmen doğruydu bu düşünce fakat Şok Mangasından çıkan, bölükteki yerine değil de doğrudan evine geçecekti heybesinde çok büyük bir tazminatla, belki gittiği evi satsa ödeyemeyecekti bu borcu.

Saat 17:30 suları…

M.K. bugün evine gidiyordu. Gün erken bitmişti ve herkes derin bir nefes alıyordu. Yemekler yenildi, sıvılar tüketildi.

Fakat kim bilebilirdi bu gece başka bir fetöcü rütbelinin yat yoklaması alacağını? Şok Mangasının yatağa gitme saati yine gece 2’yi, 3’ü bulacaktı.

https://www.haberindogrusu.com/yasam/umit-faruk-yenici-ile-sok-mangasi-iskencelerinde-2-gun-90953

https://www.haberindogrusu.com/yasam/umit-faruk-yenici-ile-sok-mangasi-iskencelerinde-1-gun-90782

https://www.haberindogrusu.com/gundem/sok-mangalari-iskencelerinin-gunlugu-90614

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.