SON DAKİKA
Hava Durumu

Ümit Faruk Yenici ile Şok Mangası İşkencelerinde 4. Gün

LÜTFEN DİKKAT! ÖNEMLİ NOT: BU BÖLÜM VE SONRASI; HAMİLE, YAŞLI VE ÇOCUKLAR İÇİN UYGUN DEĞİLDİR. MİDE BULANTISI YARATABİLECEK VEYA ŞİDDET İÇEREN İŞKENCE BETİMLEMELERİ BULUNMAKTADIR. RAHATSIZ OLABİLECEKLER BU AŞAMADAN SONRASINI OKUMAMALILAR.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2022 00:27
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2022 00:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Ümit Faruk Yenici ile Şok Mangası İşkencelerinde 4. Gün

Saat 09:00 suları… Malazgirt Taburu İçtima Alanı…

Güneş gözlükleri ile yaklaşıyordu yine M.K. sözde rütbeli Üsteğmen, sürekli bıkmış usanmış görünen ruh hâlli görüntüsü ile aldı bugün tekmili.

Hatırlıyor musunuz bizim “rastgele” oluşan 8-9 kişiyi? Yine aynı hikâye, sıraların arasında dolandı M.K. Hiçbir şey bulamazsa çekip kopardı spoletleri. M.K. yine eliyle koymuş gibi buldu o kişileri. O kişilerle ilgili olarak şöyle dedi Yenici:

        Ellerindeki listede ismimin yanında artı olduğunu biliyorum, diğer arkadaşlarda da var mıydı o artı bilmiyorum. Yanlış hatırlamıyorsam, Ankara’da Şok Mangasına Işıklar Askeri Lisesinden alınmış olan sadece Aykut ile ben vardım. Diğer arkadaşlar Maltepe ve Kuleli Askeri Lisesinden gelenlerdi. O yüzden kimin nasıl bir karaktere ve geçmişe sahip olduğunu o sıralarda bilemiyorduk, ne olduğunu anlayamıyorduk. Mesela benim spoleti koparıyorsa demek ki dikişim güzel değil diyordum fakat spoletini dikmemiş de sadece üniformaya tutturmuş olan arkadaşları da görüyordum bölükte. Demek ki şanslılar diyordum sadece. Aykut da henüz anlam verememişti, her gün daha dikkatli oluyorduk.

Uygun adım çalışacaktı bölük bugün, 3. Sınıf Harbiyeli taburun içtima alanında verdi komutu “Uygun Adım Marş!”. Şok Mangası mı? Güne sürünerek başladı ve başlarında bağırıyordu M.K. “Hızlı oğlum, hızlı, bu nasıl sürünme, nasıl askersiniz siz, böyle asker mi olur,…”

Burada askeri terimlerle ilgili ufak bir açıklama yapalım, daha sonra karışmasın. Normalde Okul(Alay), Tabur, Bölük, Kısım(Sınıf) ve Manga sıralaması var. Kısım(Sınıf) askeri eğitim dışında eğitim-öğretim sırasında kullanılan bir ayrım. İntibak kampında da sayının az olması sebebiyle istisnai bir durum var. Şöyle ki normalde Kara Harp Okulunda Malazgirt, Sakarya, Anafartalar, Dumlupınar Taburları var fakat intibakta sayı az olduğu için bunların tamamı bölük olarak hareket ediyor ve intibak kampında bulunan tüm öğrencilerin meydana getirdiği yapı tabur oluyor. Yenici’nin en net hatırladığı isimler üzerinden devam edeceğimiz için 2008 yılında intibakta olan rütbelileri örnek verelim.

Sözde rütbeli Üsteğmen M.K. normalde Malazgirt Taburu, 23. Bölükte Kısım Komutanı ama intibakta bölük komutanlığı yapıyor.

Sözde rütbeli Piyade Kurmay Komando A.Ç. normalde 21. veya 22. Bölük Komutanı ama intibakta tabur komutanlığı yapıyor. (Bölüğünü net hatırlamıyorum, 20 de olabilir diyor Yenici bu rütbeliyle ilgili olarak)

Sözde rütbeli Kurmay M.T.P. normalde Malazgirt Tabur Komutanı ama intibakta alay komutanlığı yapıyor. (Yemin törenini saymazsak, intibak boyunca sadece bir gün görüyor bu kişiyi Yenici ama simasını unutması imkansız oluyor)

Dönelim konumuza…

Saat 12:00 suları…

Bölük çoktan içeri geçmiş, Şok Mangası doksan derecede bekliyor o sırada ve fısıldaşmalar başlıyor. (Doksan derece: Çöker vaziyette baldırların yere paralel olması ve kolların da öne doğru yere paralel uzatılması.) Yenici ismini hatırlamadığı bir arkadaşından bahsediyor, biz bu vatan evladına Mehmet diyelim ve fısıldamalara kulak verelim.

        Mehmet yüzünde bir tuhaflık var lan.        Oha Mehmet yüzün şişmiş lan.        Mehmet kafan patlayacak gibi oğlum.        Mehmet şu şapkayı bir çıkar da bakalım.

Ve ayakları üzerinde zorlukla doğrularak tekmil verir Mehmet gölgede telefonu ile ilgilenen M.K.’ya:

        Komutanım kafam şişmiş.        Şişer tabi, pisliksiniz oğlum siz. Sizden bir halt olmaz. Yürü git revire, görüntü kirliliği yapma önümde, leş adam.

Saat 13:00 suları…

Bölük yine gazinoda serbest iken Şok Mangası yine içtima alanındaydı. M.K. tekrar içtimaya çıkacakları saati söyleyip yemeğe göndermişti. İçtimaya çıktıklarında ise esas duruşta bekleyin, geleceğim deyip gitmişti.

Saat 16:00 suları…

Bölük içtima alanında toparlanmaya başladı. M.K. henüz gelip Şok Mangasındakilere yerinize geçin dedi. O saatleri Yenici’nin kendi ağzından dinleyelim.

        Yerimize geçerken arkadaşımızın biri şapkasını çıkardı ve başka bir arkadaşa başını gösterdi, o sırada bir kargaşa koptu. Başka bir arkadaşımız daha şapkasını çıkardı ve bölük içerisinde sesler yükselmeye başladı. Yanlış hatırlamıyorsam üç arkadaşımızın kafası yumurta gibi pişmişti sıcaktan. Bildiğiniz kafa derisi fokurduyordu arkadaşların. Ben sadece bir arkadaşın kafasını yakından gördüm. Kocaman iltihaplı sivilcelerin patlayıp da kafada fokurdadığını düşünün. Şuanda kelimelerle anlatabileceğim bir görüntü değil ama bildiğiniz şapkanın altında kalan tüm alan iltihaplanmış. Büyük ihtimal diğer arkadaşların da o şekildeydi. Bu üç arkadaşı revire yolladı M.K. Revir kayıtları bulunamaz sanırım ama revir kayıtlarında büyük ihtimal iltihaplanma gibi bir tanımla kayda girmiştir. Aslında güneşte haşlanmaydı gerçeği, bizi diri diri yakmayı kafaya koymuşlardı.

Bu çocukları revire gönderirken bile suçlularmış gibi bağıracaktı M.K. “Pislik herifler, bunlar hep pis olduğunuz için, pissiniz oğlum siz, pissiniz.”

Bu günün devamını ise anlatamıyordu Yenici, o günleri anlatırken bile dağılıyordu bir Şok Mangası üyesi.

https://www.haberindogrusu.com/gundem/sok-mangalari-iskencelerinin-gunlugu-90614

https://www.haberindogrusu.com/yasam/umit-faruk-yenici-ile-sok-mangasi-iskencelerinde-1-gun-90782

https://www.haberindogrusu.com/yasam/umit-faruk-yenici-ile-sok-mangasi-iskencelerinde-2-gun-90953

https://www.haberindogrusu.com/gundem/umit-faruk-yenici-ile-sok-mangasi-iskencelerinde-3-gun-91130

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.