SON DAKİKA
Hava Durumu

Ümit Faruk Yenici ile Şok Mangası İşkencelerinde 5. Gün

Saat 06:30 suları… Malazgirt Taburu Yatakhane… Çocuklar gibi şendi herkes, büyük bir heyecanla kalkılıyordu yataklardan çünkü bugün Cuma Günüydü. Akşam olacaktı ve hayat kurtaran serbest zaman başlayacaktı. Kim bilir belki hafta sonu çarşı izni verilecekti belki de Ankaralılar evci bile çıkabilecekti. Yenici’nin de ailesi Ankara’daydı ve evci çıkılmasına izin verilecek olursa çok güzel bir hafta sonu bekliyordu kendisini.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2022 00:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2022 01:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Ümit Faruk Yenici ile Şok Mangası İşkencelerinde 5. Gün

Herkes, yatağını güzelce düzeltiyor ve gece temizleyip ütülediği kamuflaj elbisesini büyük bir hızla giyerek kahvaltıya iniyordu. Şok Mangası haliyle dikme işlerini de gece herkes uyurken geldikleri yataklarında tamamlamışlardı ve bugün kimsenin morali ne olursa olsun bozulamazdı. Zaten ne olabilirdi ki?

Saat 09:00 suları… Malazgirt Taburu İçtima Alanı…

Hatırlıyor musunuz bizim “rastgele” oluşan 8-9 kişiyi? Siz belki de çoktan unuttunuz ama unutmuyordu güneş gözlükleriyle sözde rütbeli M.K.

Gün yine aynı başlamıştı, kontroller ve seçilenler. Günler geçtikçe, seçilme tarzları da değişiyordu ve her gün bir öncekini aratıyordu. İlk gün dokunmadan bağıran veya sadece apoleti koparan M.K. artık çekiştirmeye, ittirmeye başlıyordu gencecik Mehmetçiği. Bugün 1-2 kişi daha eklenecekti Şok Mangasına çünkü dün revire gidenlerden biri çoktan çözmüştü başına gelecekleri. Daha kamp başlamadan, Ankara’da başlıyordu dökülmeler. “Acaba ne olursa olsun dayanmalı mıydılar?” diye düşünüyor insan ister istemez.

        Özellikle üniversite okuduğumuz dönemde hata mı ettik diye çok düşünüyorduk. Çoğu zaman kendimize kızıyorduk dayanamadık diye çünkü çok çok az da olsa Şok Mangasında olup da subay olabilen bile vardı. Gerçi onlar da subay olduktan sonra genel olarak sorun yaşamaya devam edip bir şekilde ayrıldılar veya atıldılar. Uzun uzun konuşup, konuşma sonucunda ise en iyisini en erken ayrılanlar yaptı diyorduk. Zaman geçtikçe hem boşuna işkenceye maruz kalıyorduk hem de ödeyeceğimiz tazminat tutarı giderek artıyordu. Tabi biz bu konuşmaları yaparken, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki tüm askerlerin aidiyetinin devlete olduğunu var sayıyorduk. Şimdi olsa…

Diyerek devam ediyordu Yenici.

Saat 13:00 suları… Malazgirt Taburu İçtima Alanı…

Bugün de bitmemek için uğraşıyordu resmen. Saatler zaten geçmiyordu, artık dakikalar da geçmez olmuştu. M.K. “Hadi, düzgün bir şınav çekin, yemeğe göndereceğim. 1…” diyordu Şok Mangasına. Bölük ise büyük ihtimal çoktan yemeğini yemiş ve belki de ufak bir kestirme için yatakhaneye çıkmıştı bile, serbestlerdi ne de olsa. Kim bilir, belki de ellerinde soğuk bir içecekle televizyon izliyorlardı gazinoda. M.K. devam etti:

        Düzgün şınav çekin oğlum, siz böyle mi subay olacaksınız? 1…

Alpay Ö. sen şınav mı çekiyorsun, dans mı ediyorsun? 1…

Metin E. düzgün çekmiyor, Metin yüzünden bir daha… 1…

Remzi S. düzgün çek, bir daha… 1…

Özgür K. size askeri lisede şınav çekmeyi öğretmediler mi? Tekrar… 1…

İnanç U. bırakın gidin valla ya, iki şınav çekemeden nasıl subay olacaksınız? 1…

Bahadır K. seni bu şınavla beden eğitiminden geçirip de nasıl karşıma koymuşlar? 1…

Ahmet B. yüzünden, istikamet sağınız dağılın marş marş!

Akşama kadar benzer şekilde gidecekti bu durum.

Normalde gün boyunca sadece bir isim seçiliyordu ve gün boyu her şey o kişi yüzünden yapılmış oluyordu hatta bazen birkaç gün o kişi ayrılana kadar aynı isim üzerinden gidiliyordu. Burada Yenici Şok Mangasından hatırladığı isimleri söyleyince, hepsini ayrı yazarak andık. Artık hedef göstermeler başlayacaktı, kamp süresince daha net anlaşılacaktır hedef gösterme konusu fakat şimdi askeri liseyi ilk üçte bitiren Aykut’a dönelim ve Şok Mangasına seçilişini hatırlayalım. Resmen Yenici’nin yüzünden Şok Mangasına alınıyor gibiydi Aykut. Bu çocukların direncinin kırılması için birbirlerine destek olmalarını da engellemeye çalışıyordu terörist rütbeliler. Her şey için Şok Mangasından biri suçlanıyor ve plan dâhilinde tıkır tıkır işliyordu sistem. Yenici bu konunun Şok Mangası içerisindeyken bir etkisinin olmadığı ve kanmadıklarını söylüyor fakat bazen bölük içerisindeyken kendileri suçlandıklarında kendilerine bölükteki arkadaşlarından hakarete varan söylemler dile getirildiğini de ekliyor.

Yenici şınav-mekik anlatmaya devam ederken, akşama yaklaşınca dayanamayıp hemen “Evci mi çıktınız o gün?” diye sordum fakat hemen sonrasında sorduğuma utanacaktım. Çünkü Yenici hafif bir tebessümle “Şok Mangasındakiler okulda ders hayatına başladıktan sonra bile evci çıkarılmadılar ki” diyecekti.

https://www.haberindogrusu.com/gundem/sok-mangalari-iskencelerinin-gunlugu-90614

https://www.haberindogrusu.com/yasam/umit-faruk-yenici-ile-sok-mangasi-iskencelerinde-1-gun-90782

https://www.haberindogrusu.com/yasam/umit-faruk-yenici-ile-sok-mangasi-iskencelerinde-2-gun-90953

https://www.haberindogrusu.com/gundem/umit-faruk-yenici-ile-sok-mangasi-iskencelerinde-3-gun-91130

https://www.haberindogrusu.com/yasam/umit-faruk-yenici-ile-sok-mangasi-iskencelerinde-4-gun-91322

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.