SON DAKİKA
Hava Durumu

Ümit Faruk Yenici ile Şok Mangası İşkencelerinde 6. Gün

Yarın İzmir, Menteş’e yolculuk olacaktı, bugün de son hazırlıklar için çarşı izni verilecekti. Yazmaya değer bir gün değil gibiydi başta…

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2022 00:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2022 00:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.haberindogrusu.com
Ümit Faruk Yenici ile Şok Mangası İşkencelerinde 6. Gün

Saat 09:00 suları… Malazgirt Taburu İçtima Alanı…

Sivil kıyafetlerle çıkılacak ve akşam geri dönülecekti. Kıyafet kontrolüne falan gerek yoktu. “O günü net hatırlamıyorum, sanırım M.K. yoktu o gün. Bölükten çarşı iznine çıkmayan olmamıştır sanırım, herkes çıktı dışarı.” diyerek anlatmaya başladı Yenici.

Daha nizamiyeye inmeden babasına çarşı iznine çıktıklarını haber vermiş ve babasının nizamiyede karşılamasına karar vermişlerdi. Nizamiyeden çıktığında babası gururla karşıladı ve eve geçtiler. Eve gidene kadar evde hazırlıklar yapılmış, bayram havasında karşılandı Yenici.

Gün boyunca hasret giderildi, nasıl geçiyor diye soruldu, anne yüreği yemekler nasıl diyordu, kardeşi ortamı soruyordu, babası komutanlarla nasılsın diye soruyordu,… sorular uzayıp gidiyordu, Yenici ise gayet sakin ve huzurlu edası ile bölüğün yaptıklarını yapıyoruz diye anlatıyordu. Zaten Ankara’dan ayrılacaklardı yarın, detaya girip insanları huzursuz etmeye ne gerek vardı? Yenici ailesine “Sabah gelip beni alın.” diyene kadar, ayrım yapıldığını hiç anlatmayacaktı. Hatta öyle ki ayrıldıktan sonra bile bir süre ailesi üzmeme düşüncesi ile detayları sormayacak ve o da tüm detayları anlatmayacaktı. Ailesinin bu detayları ne zaman öğrendiği sorulduğunda ise “Mahrem Belgeselini izlerken öğrendiler.” diyecekti kısık bir sesle.

Yemekler yenildi, muhabbetler edildi, dönüş saati yaklaşmaktaydı. Hazırlıklarını tamamladı Yenici. Ailecek arabaya bindiler, Kara Harp Okuluna kadar arabayı Yenici kullanacaktı. KHO’ya gelince ailesi arabayla geri dönecekti. Plan gayet güzeldi, Elvankent’ten çıkış yapıldı arabayla, yol yarılandığı sırada Yenici’nin telefonu çaldı. Arayan Serhat K. (Namı diğer cep öğrenci) idi. Serhat K. okulda olduğunu fakat pantolonu ile ilgili bir sıkıntı olduğunu ve Menteş’e yolculukta sivil pantolon giymesi gerektiğini anlatıyordu telefonda. Yenici zaten biliyordu sivil gidileceğini ama okula yedek kıyafetle gitmiyorlardı ve evden de çıkmıştı kendisi. Serhat K. kilit kelimeler kullanıyordu.

        Abi pantolonum yok dersem neler olacağını biliyorsun, zorda kalmasam istemem.

Arkadaşının ısrarı üzerine Ümitköy yakınlarından eve geri dönmeye karar verdi Yenici. Ailesi arabada beklerken bir hışımla eve girip elinde bir pantolonla çıktı.

Okula geç kalırsa neler olabileceğini tahmin ediyordu fakat ailesine anlatmamıştı bir haftada neler olduğunu. İlerledikçe hızını arttırmaya başladı Yenici, süre yaklaştıkça hız daha da artıyordu. Eskişehir Yolunda Bakanlıklar’a yaklaştığında ise trafiğin sıkışmasıyla dörtlüleri yaktı Yenici, selektör yaparak ilerliyordu.

Okulun giriş saatine yetişecekti ve kıl payı zamanında girecekti okula Yenici. Bir haftada nasıl bir psikolojiye büründüğünü ise annesinin okula yaklaştıklarında dayanamayarak sorduğu sorusuna verdiği cevap özetliyordu:

        Yavaş sür oğlum, 3-5 dakika geç kalırsın, ne olacak?        Kaza yaparsam sakat bile kalmayız, okula geç kalırsam beni yaşatmazlar.

Çok ciddi olduğu bu sözü ailecek şakaya vuracaklardı arabada fakat bu söz aslında Şok Mangasının bir haftada geldiği noktayı gösteriyordu ve daha haftalar, aylar hatta bazıları için direnilecek yıllar vardı.

https://www.haberindogrusu.com/gundem/sok-mangalari-iskencelerinin-gunlugu-90614

https://www.haberindogrusu.com/yasam/umit-faruk-yenici-ile-sok-mangasi-iskencelerinde-1-gun-90782

https://www.haberindogrusu.com/yasam/umit-faruk-yenici-ile-sok-mangasi-iskencelerinde-2-gun-90953

https://www.haberindogrusu.com/gundem/umit-faruk-yenici-ile-sok-mangasi-iskencelerinde-3-gun-91130

https://www.haberindogrusu.com/yasam/umit-faruk-yenici-ile-sok-mangasi-iskencelerinde-4-gun-91322

https://www.haberindogrusu.com/yasam/umit-faruk-yenici-ile-sok-mangasi-iskencelerinde-5-gun-91442

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.